2019-09-19
之前食過其他分店,趁媽咪生日就帶佢去試下。我地一家三口被安排係一張卡位座位,卡位比較窄,所以擺左啲食物係枱面之後有少少逼,不過都係可接受範圍。.呢到收費係以人頭收費,$200一位包左粥底,7款海鮮、8款配料,所有食物份量都係跟人頭準備,確保每人都會至少有一隻食。.海鮮方面,我地揀左蟹、蝦、沙白、花甲、鮑魚、貴妃蚌同刀貝。海鮮整體都好新鮮,尤其係蝦,上枱個陣仲係未死,十分生猛。大家要小心走蝦淥親!因為新鮮,大部分都好鮮味,我最推薦鮑魚同貴妃蚌。花甲食之前要留意下,因為我食左幾隻都有啲沙餐廳每日會有特價海鮮出售,今次係蟶子,一份兩隻,$30,我地都有要到值得一提係餐廳預備左個計時器同時間表教食客每種海鮮要淥幾耐,所以大家唔洗擔心唔熟/過熟嘅情況其他配料,我地揀左雞滑、梅頭肉、肥牛、竹笙、金菇、貢丸、牛丸、芝士豆腐。呢啲味道就一般啦,無咩特別。.食到一半,餐廳員工就會幫手將芋頭、南瓜同粟米加入粥底。當你食完啲配料,就可以通知員工,佢地就會幫你加飯、菜甫、豬油渣粒等等配料入去煲成粥因爲集合左好多材料嘅精華,個粥好甜好好食。對3個人黎講,一煲粥太多啦,所以我地打包左淨低個啲如果鍾意食海鮮,好值得
如果鍾意食海鮮,好值得黎食一次