2021-11-30
前排係社交平台見到個親子package,除左指定食物同飲品任食之外,仲包埋小朋友到遊戲區揸車🏎️同埋可以到遊戲天地遊玩一次🤣。介紹下呢個package$398 包左【春禧堂中港城店】指定食物任食,見到都唔少選擇,有五款主食,五款飲品(包括珍珠奶茶🧋)同八款小食任食🤩🤩。首先介紹下春禧堂呢間餐廳,係位於中港城平台2座,一上扶手梯右手邊就見到了。門口有個背板藍色打卡位,可以坐係梳發度,供大家打卡影相📸️。入到去仲見到個打卡花牆🌸,我地當然唔執輸影返幾張啦😝,餐廳環境乾淨,位置闊落,我地坐窗邊位,咁啱陽光照住對面大廈玻璃,將光線折射下來,所以成功營造左個黃昏氣氛🌆🤣。主食叫左三份,分別有:滷肉飯 花枝丸番茄🍅米線🍜小時候牛肉麵滷肉肥瘦剛好,不會膩口,撈飯食特別正!番茄麵線剛好相反,份量好大😂,番茄湯濃郁,酸酸甜甜夠醒胃。☺️牛肉麵份量不算多,但陽春麵口感彈牙,同牛肉湯異常夾❤️。小食:炸地瓜條鹽酥雞扒手拍小黃瓜🥒涼拌貓耳朵滷水雞翼黑醋醬汁茄子🍆小食我幾鐘意食佢地個炸地瓜條,外脆外軟,香脆的外殼包著軟綿的地瓜🍠,別有一番風味。雞排外皮炸至金黃香脆,雞肉肉質鮮嫩多汁。小黃瓜🥒同涼拌貓耳朵被我家芊芊寶寶食
主食叫左三份,分別有:
滷肉飯
花枝丸番茄🍅米線🍜
小時候牛肉麵
滷肉肥瘦剛好,不會膩口,撈飯食特別正!
牛肉麵份量不算多,但陽春麵口感彈牙,同牛肉湯異常夾❤️。
小食:
炸地瓜條
鹽酥雞扒
手拍小黃瓜🥒
涼拌貓耳朵
滷水雞翼
黑醋醬汁茄子🍆
雞排外皮炸至金黃香脆,雞肉肉質鮮嫩多汁。
小黃瓜🥒同涼拌貓耳朵被我家芊芊寶寶食晒🤭。
唔夠食可以再落單,食到飽為止。食完就可以落去放電啦😆!!
遊戲區喺中港城嘅UG層,Kids Kids Car 分為三個部份:分別有#賽車區,#動態區 同 #靜態區。本身餐廳俾左靜態區,職員同我講可以免費改為動態區。👍
賽車區:場地提供兩款電動車(2選1):迷你私家車 同 道路小英雄。
再去觀察下靜態區:有超市,廚房仔,郵局,消防車,公主化妝枱等等區域,仲可以換下公主服裝同消防服裝,可惜我家芊芊bb太好動,最後選擇左動態區。
動態區有充氣彈床,芊芊bb係度跳得好開心🥳,成功咁放左電。
又有AR動感遊戲,仲有積木等等。