2022-07-22
一路都知西營盤有一間好靚嘅西班牙餐廳,就趁住放假,星期日帶屋企人嚟試吓。午餐性價比非常高,$198包一個前菜及主菜,如果想追加甜品加$20。我哋一行四個,所以都可以試到好多嘢,當中我最推介嘅前菜就係海鮮湯同蜆(+15)海鮮湯配上兩件蒜蓉包,個湯鮮味十足,夠晒濃郁。都唔可以叫做湯,同汁差唔多🤣🤣對於我呢個鍾意咁重口味嘅人士就好啱。個蜆同湯嘅base大同小異,不過就多咗白酒味,煮得唔錯。然後到主菜,10分10分推介依度嘅鴨肉意粉,已經撕開既一絲絲鴨肉加上扁麵,扁麵好香蛋味,夠掛汁。鴨肉一啲都唔蘇,係我哋最快清盤嘅一道主菜。另外牛面頰薯蓉亦都好正,牛肉炆得好入味,薯蓉夠滑。調味亦不會死鹹。甜品方面我哋每樣加咗一個,豆腐Panna cotta真係好正😋奶味同豆腐平衡得好好,唔會有一方面搶咗,唔知點解可以整得咁滑😝一個人食一個都絕對冇問題。整體來講環境好chill ,星期日難得輕鬆,嚟依度打卡食飯確實不錯。