聽聞旺角有間港日式車仔麵 老闆係日本學過師🇯🇵 有花膠食又價錢相宜 一於試下😜裝修係日系簡約風 一入到去覺得都幾光猛 乾淨企理 店員同老闆睇落都好後生🤣1️⃣九格定食 $108 (晚市限定)定食包括花膠湯、溏心蛋、醉雞翼、花菇、秋葵、豬手etc 九格唔同小食 仲要配埋白飯🍚、烏冬各一碗!分量都幾大架🤣呢度真係主打花膠 個燉湯好好飲😋 原塊花膠超大塊又好味👍🏻 其他小食有淡味有濃味 淡味既小食較多 基本上都可以同人share食🤭2️⃣車仔麵 我地揀左3餸1麵🤣計返大約$50啦~個人傳統 次次食車仔麵都會點返油麵🍜夠晒過癮點餸當然又要點返花膠😜 然後就點我地中意食既肥牛同秘製魷魚🦑汁底都幾多選擇 有腩汁、🌶️汁、沙嗲汁、黑蒜汁、胡椒汁etc湯底同日本拉麵製法一樣 都係用大量豚骨豬皮🐗加配菜 以十小時以上熬製而成 所以飲落都唔口渴同樣地都係原塊花膠!真係抵食🤣 其他配料都一樣好generous~唔錯😉

聽聞旺角有間港日式車仔麵 老闆係日本學過師🇯🇵
有花膠食又價錢相宜 一於試下😜

1️⃣九格定食 $108 (晚市限定)
仲要配埋白飯🍚、烏冬各一碗!分量都幾大架🤣
呢度真係主打花膠 個燉湯好好飲😋 原塊花膠超大塊又好味👍🏻

2️⃣車仔麵
我地揀左3餸1麵🤣計返大約$50啦~
個人傳統 次次食車仔麵都會點返油麵🍜夠晒過癮