2024-05-02 19 views
今日喺灣仔同銅鑼灣中間搵到一間正宗川菜,佢嘅二人套餐超級抵食,只需要$238兩位,就有唔同嘅川味菜式加經典香鍋食。😋首先係前菜我哋揀咗尖椒黃金皮蛋,有好香濃嘅蒜蓉同尖椒味,同譚仔個皮蛋相比有過之而無不及。😌之後就係佢哋招牌主菜經典麻辣香鍋,入邊嘅配料有豆皮同肉碎,配上勁多辣椒同香料,食到㷫烚烚,最啱鍾意食辣嘅朋友。😍另外一個主菜係膠原脆皮豬手,都係以好香嘅麻辣同香料醃製,豬腳煙煙韌韌,咬落啖啖骨膠原,同埋啲肉勁入味,食到吮晒手指。😛之後甜品係食完辣必食嘅手工紅糖糍粑,炸到外脆內軟,超正!嗰日熊貓冰粉賣晒,老闆就幫我哋轉左兩杯汽水,同埋送咗一個黃金炸饅頭俾我哋,大滿足。😍總括嚟講呢間四川嘢真係超級抵食,二人套餐只需要人均一百幾蚊,就有咁多個正宗嘅四川菜食,好辣之人一定要去!😋