2023-12-12 13 views
為左同男朋友慶祝,今次我就book左近排好興既omakase☃️今次我地叫既係《雪》本身好驚話會食唔飽,但係嘢食真係又大份又高質,物超所值❣️前菜:🗼明太子魷魚漬伴三文魚子→ 魷魚漬既海鮮好新鮮,口感同味道都好rich好豐富🗼香魚甘露煮→ 香魚煮得好入味軟嫩🗼磯粒貝→肉質紮實同時軟嫩,好正刺身五品:🗼毛蟹刺身配馬糞海膽配青檸啫喱→新鮮得黎好清爽,好鮮甜🗼北寄貝配帶子及樽菜→帶子同北寄貝都大大隻同埋完全唔腥🗼煙熏鰆魚→煙燻味超香🗼深海池魚、白身魚薄切→油脂分佈好平均,非常香既魚味🗼北海道蝦夷鮑魚→鮑魚大隻得黎彈牙唔難咬燒物:🗼A4和牛→油脂分佈好平均,表面焦香但入口即溶炸物:🗼天婦羅→皮薄餡多,唔會太油膩壽司八品:🗼油甘魚、沙錐魚、富山白蝦、拖羅、吞拿魚、金目鯛、赤鯥魚、海膽→全部壽司都好新鮮,而且手握唔會一夾就散,唔加豉油都好食除此以外,作為配角既卷物、鯛魚湯都完全冇馬虎,用料十足,非常有誠意,真係相當抵食❣️

前菜:
🗼香魚甘露煮→ 香魚煮得好入味軟嫩
🗼磯粒貝→肉質紮實同時軟嫩,好正

刺身五品:
🗼毛蟹刺身配馬糞海膽配青檸啫喱→新鮮得黎好清爽,好鮮甜
🗼北寄貝配帶子及樽菜→帶子同北寄貝都大大隻同埋完全唔腥
🗼煙熏鰆魚→煙燻味超香
🗼深海池魚、白身魚薄切→油脂分佈好平均,非常香既魚味
🗼北海道蝦夷鮑魚→鮑魚大隻得黎彈牙唔難咬

燒物:
🗼A4和牛→油脂分佈好平均,表面焦香但入口即溶

炸物:
🗼天婦羅→皮薄餡多,唔會太油膩
壽司八品: