2018-04-10
自從收到信用卡通知食滿$500即減$200之後,已經係第2間餐廳,今日4個人,諗住一定會好易就500蚊之餘亦會過, 但估唔到,呢到價錢真係好親民,睇下我地叫左咩就會明1. 肴肉唔似出面鋪頭成舊透明啫喱狀,佢底陣有啲似卤水味啫喱,味道冇咁單一2. 醉乳鴿唔太特別,下次會叫返醉雞3. 黑醋魚 (半條) 原先我地叫全條,但服務員聽到就同我地講,全條係6-8人份,所以建議我地叫半條,果然份量好夠,黑醋唔會太酸,加埋炸魚一齊食,唔油膩,不過嫌條魚比較腥4. 饅頭宮保雞丁呢個真係必食,個飽好脆,入面啲宮保雞丁唔太辣,加埋食好掂5. 紅油抄手個麻辣醬好正,唔會太油6. 炸饅頭呢樣係我地叫左以上唔樣野,服務員話我地仲爭6蚊,所以先叫佢,但佢都好脆,點煉奶食一流甜品 : 高力豆沙因為甜品唔計落$500,但唔緊要,因為呢樣都係必食既野,熱辣辣上枱,再點糖霜放落口,明知咁樣一定肥一磅都唔理最後我地計埋茶錢都唔洗$500,4個人飽到不得了
1. 肴肉
2. 醉乳鴿
唔太特別,下次會叫返醉雞
3. 黑醋魚 (半條)
4. 饅頭宮保雞丁
呢個真係必食,個飽好脆,入面啲宮保雞丁唔太辣,加埋食好掂
5. 紅油抄手
個麻辣醬好正,唔會太油
6. 炸饅頭
甜品 : 高力豆沙