2021-03-23
餐廳:川舫菜館地區:天水圍地址:天水圍天湖路1號嘉湖新北江商場地下A68-A70號舖日期:19/3/2021時間:8:45人數:2人 等位: 0mins 價錢: $160事源隔咗好耐冇食酸菜魚🙈突然好想食於是就去咗天水圍雲集最多川菜餐廳嘅地方,結果之前食過果兩間都要等位😪喺一樓周圍行嘅時候有間新開未見過嘅川菜館🤔見到老闆娘好熱情咁招呼我哋於是就俾個機會佢試咗呢一間🙊見到個Menu有好多選擇但都係揀咗我哋最想食嘅酸菜魚🙈佢有兩款酸菜魚不過我哋揀咗招牌老壇酸菜魚($98),涼拌就嗌左口水雞($42),其實仲想嗌多個小食但由於因為第一次食唔知佢嘅份量係點淨係嗌左咁多先🙊招牌老壇酸菜魚既魚肉真係好嫩滑😆,大部份都冇骨👍,個辣度應該係微辣,就算唔食得辣嘅應該都食到🤔仲有豆芽、娃娃菜、紅薯粉做配菜,重頭戲係個湯🤩個湯真係好好飲,我哋已經湯撈飯😂個湯酸得好開胃,再回憶番都想流口水🤤而涼拌口水雞都好好食,雞肉滑而不肥,雞皮薄而爽口,而且佢哋個口水雞唔係用辣油去浸,所以食落去一啲都唔會有油膩感,辣度唔會太辣,很下飯,仲有花生好香口😆個老闆娘好好客同我哋傾計,先知原來先新開張左一個月,佢好用心講解酸菜魚嘅
地區:天水圍
地址:天水圍天湖路1號嘉湖新北江商場地下A68-A70號舖
日期:19/3/2021
時間:8:45
人數:2人
等位: 0mins
價錢: $160
個老闆娘好好客同我哋傾計,先知原來先新開張左一個月,佢好用心講解酸菜魚嘅製作過程同考量用咩類型嘅魚做魚片係最好食,睇得出佢好以心為客,食過咁多間餐廳真係第一次見到老闆娘係咁認真對待每款菜式🥺好感動,希望多啲人留意到老闆娘嘅用心🥰