2022-01-27 31 views
今日約左一個好耐冇見嘅朋友去咗旺角行街,經過金雞廣場見到好多樓上餐廳,就揀咗其中一間cafe食飯可能係平日夜晚嘅關係一開始冇人,不過之後就開始多人,餐廳仲有聖誕嘅裝飾,我同朋友揀咗無骨黑毛豬柳扒同埋三文魚意粉一齊share食,個餐包咗餐湯同埋蒜蓉包,個忌廉湯幾多蜆肉,幾香濃主菜三文魚意粉配忌廉汁,個汁好creamy,配搭好好,仲有洋蔥粒同埋菇,三文魚幾新鮮,食到停唔到口另一個主菜黑毛豬柳扒配薯菜,豬扒幾淋有口感,煎得幾香口幾好味,有驚喜,薯菜熱辣辣要趁熱食跟餐仲有甜品,有朱古力蛋糕,個碟仲要係心心型呀 嘢飲揀咗柚子蜜糖茶同埋柚子薑茶,啱晒呢啲咁凍嘅天氣最後埋單三百蚊,每人150,呢個價錢又唔貴,食物質素又唔錯,又有個地方同朋友靜靜地傾吓計,下次可以再帶朋友嚟
跟餐仲有甜品,有朱古力蛋糕,個碟仲要係心心型呀
嘢飲揀咗柚子蜜糖茶同埋柚子薑茶,啱晒呢啲咁凍嘅天氣