2019-11-30
推薦指數:🤩🤩🤩🤩🤩🙂元朗一向好多好野食 , 今日好想食日本菜, 就一試呢間!估唔到咁有驚喜,店舖簡約日式風格,MENU菜式選擇都好多。🍢🍜🍱無論鍋物、串燒、刺身、壽司、天婦羅等等,而且價錢適中~真係每款都有衝動想食呀!🤪今日實在太肚餓了,我地就叫到成木台都係~好滿足!!🍣壽司我地嗌左三文魚腩、油甘魚、燒左口魚同帶子~壽司醋飯味道剛好,最欣賞係燒左口魚,左口魚的油香爆發!🍲牛肉壽喜燒味道唔錯,唔會太甜或太咸,湯底混合其他配料的鮮甜味,配料都好豐富!有粉絲、蔬菜、菇、豆腐,牛肉片數亦唔少,精華所在打隻生雞蛋係面!成個壽喜燒真係幾好食🍙淼魚生丼份量唔錯喎~有三文魚、油甘魚、帶子、星鰻各2片,再加埋三文魚子!成個丼咁多刺身魚生,都只係HK$98! 非常抵食🍢🍡燒物串燒都好出色我地嗌左燒手羽、日本芝士年糕同日本青椒仔 ! 雞亦先拆骨單邊 ,燒得脆口但保持JUICY~ 芝士年糕味道好好 , 年糕煙煙韌韌 ~ 口感十足! 青椒仔就配日式木魚,好味!😋刺身今日就食三文魚同赤蝦~真心推介必嗌赤蝦!赤蝦大大隻而且非常新鮮!蝦頭的膏係精華,好鮮好甜~證明質素真係唔錯!😇三文魚都幾好,厚切新鮮!吉列廣島
今日實在太肚餓了,我地就叫到成木台都係~好滿足!!
🍲牛肉壽喜燒
🍙淼魚生丼
🍢🍡燒物串燒都好出色
😋刺身今日就食三文魚同赤蝦~
吉列廣島蠔!真係好好好食!一碟有4隻已經夠哂抵 ~ 重點係炸得岩岩好!蠔身的鮮味保留到,炸粉薄薄一層,香脆唔膩,蠔味重得黎仲係夠哂汁。🤩呢個真係好有水準~
同朋友一致覺得呢間餐廳性價比高!👍🏻👍🏻👍🏻最抵讚係用心係製作每款菜式~成晚邊食邊CHILL。元朗原來都有咁高質的日本料理~價錢都幾親民! 😃下次再黎元朗都會食呀