2024-01-19
而家九龍城真係開咗好多間西餐廳,不過今日俾我搵到一間我心目中好好嘅一間西餐廳,我地今日dinner來,所以叫嘅野都比較heavy不錯超好食!首先一定要講個肯德基 $168,呢個唔係講笑,真係我人生食過最嫩滑嘅雞!!仲要個皮係可以有少少脆脆地,就連調味都係剛剛好,本身唔使點綴已經好好食,不過個homemade piri piri sauce都好正,我有幾啖係就咁食。然後個cherry tomato同asparagus都grill都剛剛好,lightly salted。sweet potato puree都好smooth 好creamy。至於杯mocha $45 我覺得可以話我飲過最好balnced嘅,咖啡同朱古力唔會互相搶風頭, 拉花又勁靚喎!我朋友就要咗卡邦尼意粉 $125同lemonade $55,一上枱我已經比杯lemonade吸引住,我朋友都話唔會過甜,幾清新refreshing,局面都做得好好,口感幾正,加埋有啲碎嘅bacon bits,好滿足。下次我brunch來一定會試埋個poke!
下次我brunch來一定會試埋個poke!