2022-09-12 1140 views
🔅本。燒鳥日本酒屋🔅大坑🔅串燒居酒屋🔅呢一間居酒屋嘅老細其實係dough kitchen der~所以黃圈餐廳有保證😎!餐廳用心裝潢,外貌極似居酒屋,門口有一個現代紅燈籠,配合返居酒屋嘅設計~一入去係木系裝修加上吧枱,有feel! 我第一次嚟食嘅時候係食燒鱔煲仔飯,一鳴驚人,今次就帶咗另外三個朋友一齊嚟食,好好享受🥰 留意佢關門時間大概係10:00 ,如果想傾夜啲就可能要揀第二間~現時大概未係食煲仔飯嘅季節,所以都係串燒為主,我哋叫咗超多嘢食,簡單介紹吓~😙 燒鱔 :外皮超脆,肉質鮮滑,加上少少日式辣粉,好味到唔記得影相😂😙牛舌:一串有三塊,比我想像中多~燒得極香口!😙 燒廣島蠔:肉身依然juicy,正😙清酒煮蜆:酒味超濃,一客有8隻以上,剛好分勻,仲有少少京蔥,推介😙海膽溫泉蛋飯:海膽鮮甜,配上白飯,撈勻蛋汁,口感多樣,正!😙 蘆筍豚肉卷:超juicy,仲有蕃茄仔😙釀雞翼:分別有鵝肝、明太子、餃子,一樣一串可以每人試啲,多啲選擇我哋另外叫咗炸雞皮、牛腸、鵪鶉蛋、雞軟骨、牛肉烏冬;前菜有味噌秋葵;全部都好好食🥲🥰🤭🤭🤭 謝謝老細💕本。燒鳥日本酒屋 網址: https://s.op
🔅本。燒鳥日本酒屋🔅大坑🔅串燒居酒屋🔅

😙牛舌:一串有三塊,比我想像中多~燒得極香口!
😙 燒廣島蠔:肉身依然juicy,正
😙 蘆筍豚肉卷:超juicy,仲有蕃茄仔

🤭🤭🤭 謝謝老細💕

本。燒鳥日本酒屋

網址: https://s.openrice.com/QrbS0a7S800~uZ5MGAA
地址: 大坑布朗街21號A地下
電話: 26887007
=====================
#居酒屋 #香港居酒屋 #香港日本料理 #朋友聚會 #日本菜 #串燒 #串燒居酒屋 #海膽 #牛舌 #kombucha #黃色經濟圈 #黃店 #大坑美食 #大坑 #天后 #天后美食 #銅鑼灣美食 #kazyytaihang #kazyyjap #kazyybbq #kazyyhki