2023-01-08
👉🏻八拾台式串燒👈🏻好耐冇食串燒喇,同朋友約咪去食個串燒先,見呢間串燒嘅裝修同價格都好合理,又有好多吾同嘅選擇😆加咪個海鮮係每日去街市買嘅,以保持海鮮串燒嘅新鮮🦐🦑我地就決定試下佢,一入去就見餐廳提供一個類似鐵板嘅底,可以令食物保持熱度。另外我地嘅燒烤全部都係微辣,呢個辣度岩岩好,唔會太辣,適合大部分嘅人食用😁員工又勁好服務,又乾淨,真心好推介👍🏻🌟烤台灣小香腸 $18香腸個外皮燒得好脆😄一咬開入面有好juicy,入面嘅孜然味道好濃郁,腌得好入味,脆卜卜,真係好好食😋🌟麻辣鴨血 $58鴨血嘅口感好緊實,好彈牙,入面有蒜頭🧄辣椒🌶️同蔥花去僻味,完全遮蓋鴨血個腥味,個味道辣辣地,又香口,浸住個超正嘅醬汁真係一流👍🏻🌟烤安格斯牛仔骨 $48牛仔骨嘅火候岩岩好🐂個牛肉好嫩😋唔柴,咬落去係好juicy架🤭雖然上面有孜然,但係個牛肉味道都係好突出,好好食👍🏻👍🏻🌟烤新鮮牛肉 $48個牛肉烤得好滑🐂上面加左孜然粉令個牛肉變得好香口,而且份量又多👍🏻又吾肥,愈食愈忍味😋🌟烤大漠羊肉串 $18羊油加羊肉個配合prefect🐏口感好滑,而且個羊肉係食吾岀個羊騷味架😆🌟烤年糕 $18外皮好脆卜卜,入面嘅年糕
🌟烤台灣小香腸 $18
🌟麻辣鴨血 $58
🌟烤安格斯牛仔骨 $48
🌟烤新鮮牛肉 $48
🌟烤大漠羊肉串 $18
🌟烤年糕 $18
外皮好脆卜卜,入面嘅年糕好有嚼頭,好清香😆
🌟烤甜玉米 $28
個栗米係好甜,好juicy🌽加左孜然粉去烤嘅栗米變得更香更甜,外皮香口內裏爆汁,超正👍🏻
🌟烤韭菜 $18
烤得好入味,每條韭菜都上曬味,食落去又香又爽口😋
🌟烤雞中翼 $20
酥酥脆脆,雞肉味十分濃郁🐥個雞皮食落去好脆,啲肉好嫩😆愈食愈香
年糕嘅皮好脆,入面好糯,一咬落去,個芝士就會流岀黎,個芝士味勁濃厚🧀對芝士愛好者真心推薦😆