2018-11-28 615 views
鐘意食辣野既朋友有福喇!!今次要推薦呢間順濠坊價錢算抵食,尤其是打邊爐!同埋有小菜揀,選擇都唔算少。最最最推薦川味辣子安格斯($168),辣子雞聽得多,辣子牛都係第一次試😂食得辣既唔好猶豫,起碼叫中辣!!辣得過癮之餘仲好香!個安格斯牛粒肉質好掂,一啲都唔韌,生熟程度啱啱好,同埋牛味好濃份量一啲都唔少,好抵食!川味香滑雞煲 ($138 小)因為有一個朋友食唔到太辣,所以雞煲就叫咗小辣,不過小辣簡直同唔辣一樣,係連佢都覺得唔辣😂所以食得辣嘅話可能要叫大辣先夠~啲雞煮得好滑,不過上枱嗰時未熟晒,所以大家記得等一陣先食。而個雞煲除咗辣椒之外,仲加咗好多芫茜、西芹嗰啲,所以味道都幾豐富,整體黎講水準唔錯。又係非常推薦嘅辣子系列——川椒辣子蝦($168)!嗰啲辣味入晒落個下蝦殼度,所以除咗食入邊嘅蝦肉之餘,記得「選」埋個蝦殼啲蝦肉本身幾有彈性,質素唔錯!同埋我估呢一碟菜都係呢間店舖嘅招牌菜之一,因為我哋嗰晚七點半落單已經係最後一碟,成間鋪有一半嘅客人都有叫!!鐵板黑椒德國鹹豬手 $128上枱嗰時本身未加黑椒汁加完炸炸聲整體黎講中上,豬手肉質好腍值得一讚,鹹度適中,但黑椒汁再多啲就更好喇,因為洋蔥索
鐘意食辣野既朋友有福喇!!今次要推薦呢間順濠坊

價錢算抵食,尤其是打邊爐!同埋有小菜揀,選擇都唔算少。

食得辣既唔好猶豫,起碼叫中辣!!辣得過癮之餘仲好香!

份量一啲都唔少,好抵食!

川味香滑雞煲 ($138 小)

啲雞煮得好滑,不過上枱嗰時未熟晒,所以大家記得等一陣先食。

鐵板黑椒德國鹹豬手 $128

上枱嗰時本身未加黑椒汁

加完炸炸聲

整體黎講中上,豬手肉質好腍值得一讚,鹹度適中,但黑椒汁再多啲就更好喇,因為洋蔥索哂啲汁之後,豬手反而無乜黑椒味~

最後係呢間餐廳既招牌菜——椒鹽九肚魚($88)

好抵食又好味,多謝店員既推薦
外層酥脆內層軟滑,完全無骨,除左熱氣之外無得彈,飲住啤酒食一流!!🍻🍻

抵食、好味、服務好——推薦大家去一試
  • 椒鹽九肚魚
  • 川味辣子安格斯