@lau.bistro.hk 值得到訪嘅腐乳Fusion🤧之前係其他Cafe試過腐乳意粉之後就覺得味道幾不錯,今日都係為腐乳卡邦尼意粉一訪,甚至比之前食過的更加好味!無白白行超耐上山~其他食物都好值得嘗鮮,不錯噢🤓椒絲腐乳卡邦尼意粉🍝 $98👍果然到店必食!將傳統卡邦尼嘅芝士煙肉洋葱絲轉爲腐乳臘腸彩椒絲,🥚撈埋蛋黃令醬汁更爲濃稠,食落腐乳咸香味突出但同其他食材都好相襯,而一定要提加左臘腸實在係畫龍點睛,😝港式臘腸的甜味與腐乳的咸香令味道更豐富,令整體層次更多變,好味~!😍絕對推薦大家一試,二人分享清碟后,無膩反而更意猶未盡期待下一道菜式。🤩腐乳忌廉芝士貝果 🥯$88👍見這道擺在餐牌的小食Section,原以爲入面只係貝果加上腐乳Cream cheese的抹醬,但上菜驚喜地發現原來是貝果漢堡~🍔咸香又Juicy嘅牛肉漢堡扒同腐乳忌廉芝士醬的搭配都幾夾,絕對係正餐而不是小食分量呢。這個價錢超級抵食~😜但個人認爲搽抹醬時可以輕手啲,有點可惜CreamCheese分量太豪邁令食到尾反而少少膩!~揾多個人分享就最好~🤧芒果牛油果沙律🥗 $108👌甜香嘅芒果同軟熟嫩滑嘅牛油果的組合係無需文字形容的
@lau.bistro.hk 值得到訪嘅腐乳Fusion🤧

椒絲腐乳卡邦尼意粉🍝 $98

腐乳忌廉芝士貝果 🥯$88

芒果牛油果沙律🥗 $108

👌甜香嘅芒果同軟熟嫩滑嘅牛油果的組合係無需文字形容的美味,
🥭好食又開胃的前菜~🤧但相比起意粉與貝果的定價就有點偏貴,🥑但選料幾靚都食得過,不過個人還是更推薦腐乳類的招牌菜式~👼🏻

南乳炸雞球配薯條 🐓$78

👌炸雞球外脆內嫩,搭配上南乳醬係幾好食,🤣
🤣正常好味不過就不算太特別呢~🤤
宜家先後發現我的薯條消失了…不過當日已經食到好鬼飽🌝

Lau White ☕️$45

👍腐乳醬同Expresso Tonic的搭配 ,飲落咖啡的酸中透出腐乳醬的鹹香,不奇怪都不中伏,絕對值得嘗新,不過再訪就會想試下鋪頭將會推出嘅腐乳朱古力。🌞

Salted Plum latte ☕️$45

👌🏻原本想試Salted Plum Americano,不過店員推薦Latte就試試,咖啡與甜中帶鹹的話梅嘅搭配都幾夾,幾特別,如果中意latte的朋友都值得一試,但對飲開Americano的我就覺得飲到尾有啲似煉奶的甜,不算太中我口味。兩者中會更推薦帶鹹味嘅Lau White~

📝推薦!🤧超級欣賞呢類好明顯食得出鋪頭有落心機去設計菜式,絕不是胡亂將腐乳加入食物内就自稱作“FUSION”,🤣餐牌中看落奇怪的組合又想象不到嘅特別與好味,連裝修都落足心機更手寫文字,🧡大家打卡之餘都可以望望身後的畫框,内裏的文字其實記錄著各位PARTNER開鋪背後的故事~ (7.5/10)

📍Lau Bistro - 中環結志街46號地舖
2022-04-01