有日經過見到叄壽司賣外帶刺身嘅日本料理店,好方便鐘意買晚餐返屋企送電視嘅我,於是叫左幾款招牌菜試下,包括撈汁蜆、鯖魚飯、三色魚生飯同特長珍寶蟹柳,頗有驚喜!首先,撈汁蜆蜆肉新鮮彈牙,配上特製嘅醬汁,味道更加豐富。醬汁帶有一絲絲辣味,令整個菜式更加開胃。而且係冰鮮形式嘅罐頭,非常方便存放,想幾時食都得~鯖魚飯係叄壽司嘅另一個招牌菜。鯖魚好滑好有魚味,配上軟糯嘅日本白飯,真係一絕!鯖魚飯嘅特點係,鯖魚上面有一層醬汁,加強咗鯖魚嘅風味同埋層次如果你係一個鯖魚愛好者,你絕對唔可以錯過呢個鯖魚飯!三色魚生飯係一個色彩繽紛嘅菜式。佢由三款新鮮嘅刺身組成,包括赤海蝦、帶子及三文魚,每一款都好新鮮,仲帶有淡淡海水味。魚生飯上面仲有一啲魚子,令口感更豐富,真係色香味俱全!最後,特長珍寶蟹柳係真係好大條,同面頭吉士醬味道好襯,蟹柳鮮甜多汁,性價比好高~總括而言,我對叄壽司嘅食物印象深刻。佢哋嘅菜式新鮮美味,口感豐富。無論你鍾意海鮮、刺身定卷物,叄壽司都有好多款選擇滿足你😋