2022-09-14 329 views
早前去左尖沙咀一間好有特色既麻辣料理餐廳!! 裡面裝飾好華麗!! 走暗黑歐陸華麗風✨ 掛有大油畫、乾花、霓虹燈咁,主調是紫色光,好有氣氛!! 想不到是主打麻辣料理🌶️有烤魚、水煮魚、酸菜魚、雞煲同片菜等~~ 我地就叫左:..🍲黃燜雞煲 (半隻) 加配 香乾豆腐用大大個花形盤裝住,好靚! 半隻雞份量都很多😍 用上大量紫洋蔥同菇一齊炒,超惹味!! 雞煲可以加配其他配料一齊煮,我地揀左香乾豆腐,乾身既豆腐,易吸收同入味,果然無叫錯,口感好正!! 雞肉件件都啖啖肉,無過多調味已經好好食,而且雞肉好嫩滑!..🌶️鮮椒爽脆生腸唔太食得好辣既我,揀左唔辣🤪 但要讚下,真係唔辣之餘但保留左麻香味,所以勁香!! 生腸好爽,勁鍾意個調汁好好食! 酸酸麻麻咁,好開胃!!..🍹蜜語水果茶係一渣咁上,兩個人飲都得!! 大約有2杯半份量,裡面真係勁多水果,有橙、檸檬、火龍果、西瓜等等,仲要大大件,飲完之餘可以食埋水果! 水果茶好香好解渴,唔會好甜,唔錯!!..🍮桂花啫喱最後店員仲送上每人一小杯桂花啫喱,好香桂花味!! 真係好適合食完雞煲/麻辣野後食用,可以清新下味蕾,好貼心!!..每枱都放有手套俾客人用,手套包裝好特
🍲黃燜雞煲 (半隻) 加配 香乾豆腐
🌶️鮮椒爽脆生腸
🍹蜜語水果茶
🍮桂花啫喱
每枱都放有手套俾客人用,手套包裝好特別🤣 記得影相啦! 呢度環境同氣氛真係一流,而且樓底好高,空間感好大! 卡位都好闊,坐得好舒服! 好適合同朋友一齊開心聚餐🥳
2022-08-31
$180 (Dinner)
  • 黃燜雞煲
  • 鮮椒爽脆生腸