2024-08-03
今日想同大家分享一間位於中環氣氛超好嘅日式fusion居酒屋,佢唔單只係一間居酒屋,仲係一間天台酒吧🍸🥃非常適合收工過去輕鬆一下😎 佢嘅裝修絕非一般嘅日式居酒屋,餐廳型格摩登路線,燈光偏暗,好有氣氛😌 有室內同室外用餐區,鍾意飲番兩杯嘅朋友可以試吓坐室外,更加有氣氛🍸😎 🌟Akagai 好創新嘅菜式😍 新鮮爽口又厚肉嘅赤貝捲住蘆筍同京蔥,唔需要特別調味,已經食到赤貝嘅鮮甜,推介👍🌟Shredded Celtuce Salad 呢個咁特別嘅沙律原來係萵筍絲😃 真係第一次食😬 非常清爽,味道偏淡,三文魚子增添鹹香鮮味,幾開胃👍🌟Caramelised Pumpkin我同朋友都非常鍾意呢個焦糖南瓜,南瓜夠甜夠綿密🫶🏻 面頭有燒香脆嘅焦糖,令到成件事更加香甜😬 再配埋糖霜杏仁脆片,直頭可以當甜品食😌 🌟Charcoal Grilled Eel 儀式感滿滿嘅一道菜😎 職員會用燒熱嘅碳即時喺你面前燒鰻魚😍 一路燒一路冒煙,周圍瀰漫着炭燒味🥰 連隔籬枱都忍唔住望😅 炭燒完嘅鰻魚表皮香脆,肉質新鮮彈牙,可以一試🫶🏻 🌟A4 Wagyu Cutlet Charcoal 呢個之前喺網上嘅討論到都幾高嘅A4
🌟Akagai
🌟Shredded Celtuce Salad
🌟Caramelised Pumpkin
🌟Charcoal Grilled Eel
🌟A4 Wagyu Cutlet Charcoal
呢個之前喺網上嘅討論到都幾高嘅A4和牛三文治,當然要試吓啦😎 賣相真係勁吸引,竹炭三文治包住非常厚切嘅A 4和牛,一啖咬落去,滿滿嘅肉汁😋 三文治夠香脆👍 邪惡又滋味😌
🌟Jasmine Highball
呢度嘅酒精飲品選擇非常多,而且好特別😎 添加咗茉莉嘅香氣,更加有清爽感,非常適合配搭和牛三文治😋
🌟L’incomparable
呢杯係店員推介俾我嘅signature cocktail, 佢話好適合女士飲,果然冇介紹錯,甜甜地非常易入口🫶🏻
🌟Red Bean Daifuku
甜品我哋揀咗紅豆大福餅,煙煙韌韌,紅豆餡偏甜,螞蟻人會鍾意😬
🌟Double Fromage Cheesecake
另一款揀咗芝士蛋糕,芝士味濃郁,蛋糕幼滑,唔錯👍
呢度嘅職員服務態度非常好,有笑容有活力,令到呢度更加好氣氛😎 想係中環搵一間有嘢食、有酒飲、有氣氛嘅餐廳,呢間可以一試🫶🏻