2024-03-25
店名: 玫瑰餐廳陳儀興 地址: 新蒲崗爵祿街33A-37A號百勝工廠大廈地舖鑽石山站A出口,行10分鐘環境: 4/5價錢: 4.5/5味道: 4.5/5港式餐廳裝潢,一到飯點餐廳就好熱鬧,適合家人、朋友、打工仔收工後同事飯聚,圍檯一齊傾下計啤一啤,充滿濃厚人情味☺️魔鬼牛什雞煲(半隻)配唐生菜 ❤️❤️❤️❤️❤️$288初嚐雞煲&牛什crossover,嗌咗半份兩個人食完全好夠,雞件好多肉,口感嫩滑而唔會柴,牛雜都好多款,有牛肚、牛腸等,份量完全唔鬆手,配搭濃郁雞煲汁,今次叫咗小辣,食耐左都唔會鹹到好難受,反而更加入味,辣度剛剛好,略帶一點麻(因為有花椒),配料有紅椒、青椒、洋蔥等,仲有提供一份堂生菜,因此食嘅時候覺得好豐富,唔會覺得好寡!😍食到差唔多嘅時候可以免費加豬骨湯,啲湯同啲雞煲汁撈埋一齊嘅時候完全冇違和感,咁就可以打邊爐啦!🍲蟹籽墨魚滑❤️❤️❤️❤️$98感覺好似自己手打一樣,蟹籽好多,鮮嫩Q彈,真材實料!🥰爽口墨魚卷+炸魚皮(雙拼)❤️❤️❤️❤️❤️$62墨魚卷口感比較實淨彈牙,自身帶有墨魚香味,無比邊爐堂遮住咗,好食!🤩魚皮新鮮炸起,送到嚟嘅時候仲熱辣辣&脆卜卜,直接食同浸落湯一樣都一流!🤤鮮
地址: 新蒲崗爵祿街33A-37A號百勝工廠大廈地舖
鑽石山站A出口,行10分鐘
環境: 4/5
價錢: 4.5/5
味道: 4.5/5
魔鬼牛什雞煲(半隻)配唐生菜 ❤️❤️❤️❤️❤️
蟹籽墨魚滑❤️❤️❤️❤️
感覺好似自己手打一樣,蟹籽好多,鮮嫩Q彈,真材實料!🥰
爽口墨魚卷+炸魚皮(雙拼)❤️❤️❤️❤️❤️
鮮淮山❤️❤️❤️❤️
好友善地切成薄片,加入雞煲或者邊爐煮耐啲好入味!👍
萵筍片❤️❤️❤️❤️❤️
同樣都切成薄片,好容易煮,食材新鮮,朔左啲湯味好好食!😆
藍妹啤酒(樽裝)❤️❤️❤️❤️
$32 x2枝
(未成年唔好飲喔🔞)
多人飯聚打邊爐食雞煲少不了嘅就係啤酒配餸,消暑清爽!🍻