2024-12-31
Blingbling美食推介✨📍灣仔 🌮El Taquero超有feel西班牙菜餐廳🩷💠💠💠💠💠💠💠💠灣仔真係超級多嘢食多選擇!西班牙菜都有好多選擇,今日就黎到呢間有大玻璃窗既El Taquero! 氣氛好好,就算打工仔lunch都好似忙裏偷閑放自己一個break咁,當自己放左一個鐘頭假~今日其實係一個特別日子,男朋友特登約我食lunch仲送左扎33支玫瑰花比我,意思係生生世世,至死不渝既愛🥹 好想share美食比大家既同時都紀念下呢個特別既日子🥹🥹Lunch set有5款選擇~ 我地今日揀左兩款share食!lunch set包湯or salad,我地兩個都揀左湯🥣係tortilla soup~ tortilla soup係一款好濃味既湯,不過香港人口味黎講我地都覺得湯太鹹啦,所以唔太建議點@@💠Al Pastor Torta $148- pork al pastor sandwich, mixed cheese, salsa roja, onion, coriander, side of guacamole, habanero salsa充滿墨西哥風情既豬肉三文治,豬肉好濃味,配搭
📍灣仔
🌮El Taquero
超有feel西班牙菜餐廳🩷
💠💠💠💠💠💠💠💠
💠Al Pastor Torta $148
充滿墨西哥風情既豬肉三文治,豬肉好濃味,配搭埋cheese令成份sandwich味道好rich,但有salsa,所以唔會好漏!
最鍾意係sandwich配搭左墨西哥粟米片同牛油果醬!可以同濃味既sandwich中和下~
💠Huanchinango Al Mojo De Ajo $188
- snapper, seasonal veggies, garlic sauce, Mexican rice
呢一款墨西哥魚飯係新menu!都係最近先有~
魚好大塊,今日既時令蔬菜係蘆筍,魚配酸甜既番茄仔好夾,好開胃!不過略嫌墨西哥炒飯有d油!
餐廳環境: 🩵🩵🩵🩵🩵/5
服務質素:🌸🌸🌸🌸🌸/5
食物味道:😋😋😋😋/5
性價比:💰💰💰💰/5
El Taquero
📍灣仔皇后大道東119-121號欣景閣地下B-F號舖
#blingbling推介 #blingbling美食 #blingbling灣仔 #灣仔美食 #blingbling西班牙菜 #美食推薦 #西班牙菜