2022-06-29
美孚新邨有新開嘅疏乎厘pancake店。好耐冇嚟美孚啦,今日去探親戚經過百老匯街,見到有一間梳乎尼pancake店。一於去試吓...餐廳走簡約日本裝修,座位闊落。我們叫了宇治抹茶疏乎厘pancake,牛油果法式多士,辣蕃茄蟹肉扁意粉,抹茶鮮奶。辣蕃茄蟹肉扁意粉,份量很多,扁意粉彈牙好食,上菜樣子,十分精美。牛油果法式多士,有點像麵包布甸,多士漏滿蛋漿,好香蛋味,這個多士,不知是怎樣製作的,沒有肥膩的感覺。宇治抹茶梳乎尼pancake,好大份,有三大件,滿滿的,好香蛋味,好滑好好食。抹茶忌廉有兩種一個是抹茶cream,一個是抹茶芝士忌廉,還有一串三色麻薯,好煙韌好好食。深綠色啲糖碎,亦都增添不少美味。我的綠茶鮮奶,好大杯好靚,42元,我覺得都幾抵。日後我想吃疏乎厘pancake,又有一個好地點啦!下次我會特登再來。#PHI #PHIcoffee #COFFEETIME #西式餐廳 #中環 #美孚 #太古咖啡店 #咖啡 #必食之選 #pancake #souffle #Chill #coffeeshop #dessert #hkcafe
餐廳走簡約日本裝修,座位闊落。
我的綠茶鮮奶,好大杯好靚,42元,我覺得都幾抵。