2021-11-27 5357 views
如果想食燒牛肉, 第一時間就會諗起Lawry💛好鍾意去Lawry除咗食物質素好之外, 覺得環境都好舒服, 好鍾意佢個天花板有啲光好夢幻嘅感覺🌃💫餐廳不定期都會做啲唔同嘅套餐我哋嗰日嘅套餐包括:沙律, 湯, 主菜燒牛肉, 甜品 大約七百幾蚊餐廳首先會送上餐前麵包我個人好推介佢嘅牛油同埋自家製鹽將啲鹽加落啲牛油度, 再搽上熱辣辣嘅麵包已經好開心☺️我哋加咗錢轉龍蝦湯 (+$78)有一條龍蝦尾巴味道濃郁, 龍蝦新鮮👍🏻沙律方面我就冇叫到佢signature嘅spinning bowl salad, 因為其實隔離枱叫嘅時候已經欣賞左幾次佢點樣spin🤣 實質個沙律其實好似普通😂我叫咗呢個帶子沙律, 配羽衣甘藍, 分量細細但係質素高🤍主菜方面我哋叫咗California Cut本身諗緊使唔使轉做Lawry’s Cut (+$200)後尾好彩冇轉到因為真係好飽😂肉質鮮嫩, 好香肉味, 其實比起平時嘅煎肉眼扒我比較鍾意食呢一種燒牛肉(我知道係兩樣嘢完全冇得比😆), 因為食落去冇咁油膩又食到佢好香嘅肉味🤤因為都好鍾意食呢度嘅配菜所以都加咗錢要忌廉菠菜佢本身有嘅yorkshire pudding加上佢嘅燒
如果想食燒牛肉, 第一時間就會諗起Lawry💛

餐廳不定期都會做啲唔同嘅套餐
我哋嗰日嘅套餐包括:
沙律, 湯, 主菜燒牛肉, 甜品
大約七百幾蚊

餐廳首先會送上餐前麵包
我個人好推介佢嘅牛油同埋自家製鹽
將啲鹽加落啲牛油度, 再搽上熱辣辣嘅麵包
已經好開心☺️

我哋加咗錢轉龍蝦湯 (+$78)
有一條龍蝦尾巴
味道濃郁, 龍蝦新鮮👍🏻

我叫咗呢個帶子沙律, 配羽衣甘藍, 分量細細但係質素高🤍

主菜方面我哋叫咗California Cut
本身諗緊使唔使轉做Lawry’s Cut (+$200)
後尾好彩冇轉到因為真係好飽😂

因為都好鍾意食呢度嘅配菜
所以都加咗錢要忌廉菠菜
佢本身有嘅yorkshire pudding加上佢嘅燒汁同埋薯蓉真係好好味☺️

佢跟餐甜品仲有布甸
但係因為嗰日係慶祝周年紀念所以餐廳都送上蛋糕💕
佢係傳統英式冧酒蛋糕
幾特別我之前冇食過, 我男朋友麻麻哋但係我覺得幾好味, 可能因為我鍾意食果醬, 個蛋糕口感濕潤, 配上士多啤梨醬我覺得唔錯, 我自己食晒🥰
staff仲好friendly不停同我哋影相, 仲有即影即有嘅相, 開心☺️

整體來講覺得成個用餐體驗好好💛
staf服務好好, 全部都好專業
話說嗰日有啲小插曲 - 啱啱坐低order左嘢食, 就嚟咗兩個人坐隔離枱
佢哋不停講粗口講嘢好大聲, 其實我喺佢隔離都覺得好尷尬…
一開始我都想睇定啲先, 唔想即刻話轉枱好似好冇禮貌, 但係佢真係越嚟越大聲同埋不停不停咁講…
我諗staff都知道唔妥, 後尾幫我哋轉左枱仲話唔好意思, 非常貼心👍🏻

非常推介呢間餐廳🤍🤍🤍
Type of Meal