2022-10-05 89 views
朋友帶我黎左尖沙咀食荷蘭菜~~餐廳係由荷蘭華僑米芝蓮廚師主理, 本身未食過荷蘭菜既我都有D期待餐廳環境格局四正寬敞, 每張枱相隔一段距離, 私人度甚高, 可以舒適地同朋友舉杯暢談我地今日食既係荷蘭菜Omakase~ 最權由廚師發板~~加$200就可以配埋餐酒荷蘭香腸配洋蔥咖哩蛋黃醬荷蘭香腸口感較紮實, 咖哩蛋黃醬味道唔算好容易唔會搶咗肉嘅味道自家製阿姆斯特丹脆炸牛肉丸脆炸牛肉丸外皮非常鬆脆,內裏口感軟嫩juicy荷蘭田螺鮮嫩嘅田螺用一個外皮鬆脆嘅皮載住, 配埋特製醬汁口感豐富 橡木煙燻野生鰻魚用橡木煙燻嘅做法令到鰻魚帶有獨特味道,但又唔會蓋過鰻魚本身嘅鮮味 令味道口感層次更上一層樓美食當然要配美酒,主廚亦都係一個調酒師,會為每道美食配上適合嘅餐酒荷蘭鱈魚配龍蝦鱈魚油脂豐富,口感嫩滑,入口即溶 龍蝦鮮甜,肉質爽彈 荷蘭新鮮無激素走地雞冇激素嘅雞令人食得安心,呢隻黎自荷蘭既雞肉質幼嫩可口,外皮烤得香脆鬆軟,直情連雞腳都卜卜脆可以直接咬黎食美食配紅酒炸薯條呢款荷蘭薯條又闊又扁,外皮脆得黎夾著滿滿薯蓉,黏埋特製醬汁一齊食味道一流
朋友帶我黎左尖沙咀食荷蘭菜~~

荷蘭香腸配洋蔥咖哩蛋黃醬

自家製阿姆斯特丹脆炸牛肉丸
脆炸牛肉丸外皮非常鬆脆,內裏口感軟嫩juicy

荷蘭田螺
鮮嫩嘅田螺用一個外皮鬆脆嘅皮載住, 配埋特製醬汁口感豐富

橡木煙燻野生鰻魚

荷蘭鱈魚配龍蝦
鱈魚油脂豐富,口感嫩滑,入口即溶
龍蝦鮮甜,肉質爽彈

荷蘭新鮮無激素走地雞