2022-12-22
大節當前,各餐廳都推出特別好味嘅聖誕餐。我最鍾意食海鮮,所以揀間有海鮮飯嘅餐廳, 非常吸引嘅西班牙海鮮飯 ,煎銀鱈魚餐, 全部都係海鮮,最緊要係新鮮兼好味,地點又超方便,約朋友一齊慶祝聖誕, 預祝疫情結束。餐廳非常寬敞, 陽光從天窗曬落嚟,光猛又溫暖,成個人都開心曬,充滿正能量。🥳🥳💥💥五星大餐💥💥 龍蝦濃湯大蝦西班牙海鮮燴飯🐙🐠🦞🦑(兩位用)一大盤海鮮飯上枱,直情係‘’嘩‘’一聲,海鮮多到鋪滿個碟面,有四隻巨型大蝦🦐,六隻大墨魚🐙,六隻巨型蜆🐚,六隻肥美青口, 真是六六無窮 ,🤗🤗size大到三個人都夠食,全部都好新鮮, 爽甜鮮美 ,食得非常過癮,D飯索曬啲海鮮汁,甘香美味食不停口。😋😋😋😋😋💥💥岩鹽煎銀鱈魚扒配文也汁💥💥銀雪魚用岩鹽醃過, 煎得香香的 ,切開時雪白的魚肉🐟, 鮮嫩無比, 魚油甘香, 配上文也汁, 提升了鮮味 ,減低了肥膩感 ,做得非常出色。 伴碟有新鮮炸的薯條🥔,翠玉瓜 🥒,雜菌🍄, 車厘茄🍅, 仲有一個焗大蒜 ,提供大量的蒜素,非常健康有益,配菜五顏六色 ,葷素搭配 ,營養均衡, 好味又健康, 價錢亦不貴。👍主菜就非常豐富出色, 麵包和湯都絕不馬虎, 麵包🍞是新鮮
💥💥五星大餐💥💥
龍蝦濃湯大蝦西班牙海鮮燴飯🐙🐠🦞🦑(兩位用)
💥💥岩鹽煎銀鱈魚扒配文也汁💥💥
主菜就非常豐富出色, 麵包和湯都絕不馬虎, 麵包🍞是新鮮焗出, 配車厘子醬🍒, 酸酸甜甜, 香軟可口。
南瓜湯🎃煮得濃稠適中 ,食得出是加了雞湯 ,非常鮮味可口, 不會太漏,而且好熱, 飲到個人暖笠笠好舒服。
最特別的是飲品, 我們揀了expresso tonic ,特濃咖啡☕️加入tonic water裡, 咖啡香味在有氣的水裏, 慢慢釋放, 有一種刺激嘅感覺 ,飲完非常醒神 ,又好舒服 ,真是很好的配搭 ,以後食飯都要叫呢一個飲品, 回味無窮 。這一餐食得非常滿意開心。👍💯