6 day(s) ago 0 views
精選晚市二人餐最後再加多兩隻蠔價錢大約每人$250左右,價錢都幾合理,而且味道都可以。前菜,意粉,主菜,蘑菇湯,麵包,飲品$386,等咗大約10分鐘食物就開始嚟到。煙三文魚墨西哥卷配沙律,當初都驚墨西哥卷好大份,但係份量唔多啱啱好,乜西哥卷加咗少少類似辣汁好惹味,幾開胃,沙律都新鮮。鮮蝦橄欖油意粉,蒜片令到整個意粉更加好食,意粉口感都幾彈牙,蝦都正常。豬肋骨,想到幾大份同厚身,豬肉口感不錯,醬汁幾濃郁唔會太鹹,下邊薯條脆脆的。再加$78兩隻法國生蠔,食落幾新鮮,而且蠔味比較濃郁。

再加$78兩隻法國生蠔,食落幾新鮮,而且蠔味比較濃郁。
2024-05-25 75 views
同朋友2 個人一齊食, 更係要share黎食啦!其中一個揀左精選晚市推介一個價錢配 是日餐湯及手工麵包配燒薯仔藜麥田園沙律 配凱撒汁仲有包野飲. 叫左手果茶(今晚係菠蘿味)都算抵食! Grilled Australian Wagyu Beef Ribeye Steak (10oz) with Gravy ($258)叫左5 成熟. 內質岩岩好. Juicy 唔會乾! BBQ sauce Grilled Baby Back Ribs肉身係淋既~ 薯條好脆. 夠熱.

同朋友2 個人一齊食, 更係要share黎食啦!
其中一個揀左精選晚市推介
一個價錢
配 是日餐湯及手工麵包
配燒薯仔藜麥田園沙律 配凱撒汁
仲有包野飲. 叫左手果茶(今晚係菠蘿味)
都算抵食!

叫左5 成熟. 內質岩岩好. Juicy 唔會乾!

肉身係淋既~ 薯條好脆. 夠熱.

琴晚約左朋友食飯,想好食又唔想太迫太多人可以傾下計,就諗起荷里活廣場呢間 HOKO farm! 6:45pm 黎到見到得幾枱人食緊, 諗住行下街先攞位,點知7:30pm 再黎已經8-9成滿,好彩唔使等都有位...開頭諗左一輪都唔知食咩好,最後唔想諗就叫左個晚市二人餐 $386,但期望高左反而有點失望! 先黎兩客忌廉餐湯,唔係好夠熱及比較淡口,而餐包比較細件及硬身,個湯我飲剩一半...🤔前菜點左煙三文魚墨西哥卷及田園沙律伴甜辣汁,呢個前菜我反而幾鍾意幾開胃👍,但沙律部份少左D,見餐牌散叫都要 $98,應該幾難會有人散叫!😅意粉三選一,心想要黑松露味嘅意粉可惜冇,就點左黑松露芝士野菜意式燴飯!本身口淡淡,但可惜味道偏淡口,喚唔起我地食慾,最後我地食剩差不多半碟...😔主菜五選一,本來想點雞,而朋友想食牛,可惜牛要再加多$120 有點過份🙄...結果唯有試下魚,於是揀左原條香草鹽燒鮮魚。條魚其實OK 都夠滑😌👍,但燒魚配薯條可能怕我地唔夠飽,但薯條比我之前出面食果 D 唔夠脆,結果都係食剩...😮‍💨餐飲最後叫左凍檸茶,但我想飲花茶,需要加$28...結果加一後埋單要$445🥲,呢個價錢咁既

餐飲最後叫左凍檸茶,但我想飲花茶,需要加$28...結果加一後埋單要$445🥲,呢個價錢咁既味道有點失望,食完好似唔多飽及冇邊樣食物特別深刻,比幾年前黎食味道遜色不少😔,而且咁嘅市道都唔減價,難怪經過幾次都見坐得6-7成滿,有時見得幾枱人食,加上商場之前事件,令到成個商場人流大減,希望食肆真係可以改善下質素及價錢,否則都幾難再有回頭客...

2024-05-14
2024-05-06 105 views
餐廳比較開陽,但係又唔唔會太嘈整體張枱都幾大坐得幾舒服餐牌一目了然,晚餐套餐都幾多選擇,最鍾意係佢嘅套餐已經配咗餐包、餐湯南瓜湯同埋沙律,薯仔藜麥田園沙律比起一般嘅沙律落多咗心思,餐包又有牛油同埋果醬,加埋嘢飲百零蚊好合理嘅價錢!同埋店員服務態度都好好,有問又答,感覺幾好👍🏻 朋友叫嘅套餐係香草烤雞半隻配鮮茄意粉 🍝 $128 ,雞嘅份量都幾大隻,肉都幾嫩滑,個皮烤得幾香脆唔會油!鮮茄意粉醬汁味道都幾好,酸酸甜甜好開胃,配菜嘅西蘭花翠玉瓜同埋蕃茄仔都幾多汁!我叫左輕煎刺身級帶子鮮蝦蛋黃忌廉汁手工意粉$168,呢一個寫明係手工意粉,同朋友嘅鮮茄意粉比起上嚟更加有咬口,如果鍾意質感更加厚嘅意粉就應該叫呢一個,手工意粉醬汁方面比較濃稠食落好香滑,蛋黃忌廉汁質感整體濃郁,好掛面,同手工意粉好夾,帶子係刺身級,所以入邊好嫩身,好似魚生咁,只係出邊輕輕煎左一下,保留咗新鮮帶子嘅嫩滑感,!另外兩個人都叫咗一個小食share金沙薯條$78,份量都幾多,係脆脆粗薯條🍟 上面有滿滿嘅鹹蛋黃醬,鹹鹹香香,好邪惡又好好食!仲有香蕉朱古力窩夫🧇,套餐另加$50,同朋友share份量都幾足夠,本身想食心太軟,但因
餐廳比較開陽,但係又唔唔會太嘈整體張枱都幾大坐得幾舒服

仲有香蕉朱古力窩夫🧇,套餐另加$50,同朋友share份量都幾足夠,本身想食心太軟,但因為太夜去,所以賣晒嚕,香蕉上面有焦糖醬外脆內軟好香口,帶有微微嘅焦苦薄脆面,配上雲呢拿雪糕好夾,窩夫係比較厚身,但外層窩夫保持到熱度同香脆,食落又會有鬆軟感,加埋忌廉同雪糕好正!
2024-04-23 166 views
「Hoko Farm」嘅環境充滿著自然氣息,令人感到放鬆,你可以坐在舒適嘅環境中,悠閒地享受美食。晚餐菜單抵食吸引,有好多款精緻嘅菜式。晚餐包餐湯、沙律及飲品,燒薯仔藜麥田園沙律配凱汁,真係好健康又開胃!安格斯燒烤汁煙肉和牛漢堡配薯條,多層次嘅口感,加上煙肉同燒烤汁嘅香味,絕對令你嘅味蕾感到滿足。焗北海道元貝配蟹肉野菜鮮茄汁意粉,意粉彈牙,配上蟹肉同新鮮嘅野菜,再加上茄汁嘅風味,絕對係一個美味嘅選擇!香煎羊架配牛肝菌汁黑同松露燴飯,羊架肉質嫩滑,配上濃郁嘅牛肝菌汁黑,令味道更加豐富;松露燴飯則散發著迷人嘅松露香氣,每一口都令人陶醉!🥗🍔🍝🍖🍚配上一杯清涼嘅飲品,完美嘅搭配啊!🥖🍵✨有時間一定會再去👍🏻

配上一杯清涼嘅飲品,完美嘅搭配啊!🥖🍵✨

有時間一定會再去👍🏻
2024-03-04 385 views
同老公間唔中會去鑽石山南蓮園池 行下,我哋行完都會去對面的荷里活廣場食嘢,而有一間餐廳係我哋去得最多,今日都係去咗呢間🤭 因為好食又唔貴。🧡燒美國肉眼扒配燒汁薯菜🧡肉眼扒都幾大塊,牛扒肉質都保持到肉嫩多汁,有着牛肉本身的嚼勁;仲有好多脆薯條熱辣辣脆卜卜,伴菜仲炒菌雜菜、烤蒜頭🧄午餐跟餐仲有個餐湯忌廉粟米湯同埋餐包🧡大啡菇野菌漢堡伴薯條🧡呢個素食漢堡都幾大份,大啡菇好多汁,脆薯條每條都熱辣辣脆卜卜。🧡朱古力布朗尼伴雪糕🧡呢個甜品好正,布朗尼質地做得好好,表面烘到好香脆,每口都吃到香濃朱古力味,配埋個雪糕、棉花糖一齊食非常夾。💛雪山芝士芒果沙冰💛呢杯好好飲,厚厚嘅奶蓋,濃郁芝士嘅味道,下面的芒果冰沙又不會太甜,面層仲有少少芝士碎,攪勻嚟飲好香好好味😋💛熱咖啡☕️💛

🧡燒美國肉眼扒配燒汁薯菜🧡

Lunch
朱古力布朗尼伴雪糕
雪山芝士芒果沙冰
2024-03-01 248 views
茶記質素嘅3點3輕食是日係附近做完嘢有啲肚餓,等到下午茶時段先嚟食蒜蓉汁雞扒意粉 + 凍茶 ($5X?)一向都好怕多汁意粉,首先啲意粉無咩調味,好似就咁烚熟咁。另外,唔知呢間啲廚師係咪驚個雞扒太乾,所以煎完個雞扒就咁淋一堆汁上去。有相為證,我估好多人都無諗過以西餐為招牌嘅餐廳會煮到好似屋企樓下間茶記咁(呀唔係,隻碟係靚啲)成件事唔夾㗎,不過我肚餓就照食。公道啲講句,無咩人食,所以我都有得坐4人位,個sofa 係幾軟熟。==============================為質素嘅,勸你去返普通茶記食下午茶。
茶記質素嘅3點3輕食

是日係附近做完嘢有啲肚餓,等到下午茶時段先嚟食

蒜蓉汁雞扒意粉 + 凍茶 ($5X?)

為質素嘅,勸你去返普通茶記食下午茶。
2024-02-14 211 views
今天去鑽石山荷里活廣場一間叫Hoko Farm 餐廳,環境開揚,顏色以啡色型格為主,設有梳化位和木椅,也有駐場歌手表演唱歌,好有氣氛😆我地揀了Valentine's Day dinner set $688巴馬火腿凱撒沙律🥓🥗鹹香的巴馬火腿風味、爽脆沙律菜和酸甜沙拉醬的酸甜風味,是一道開胃菜😍水牛鷄翼 (4隻)🐔水牛城雞翼味道酸酸辣辣,非常開胃的小食😛鲜蟹龍蝦湯🦞🥣龍蝦湯入口濃郁香滑,好好飲☺黑松露野菌意粉 🍝黑松露野菌味道濃郁,有好香黑松露味,而野菌更添豐富的口感,加上彈牙意粉,好味😛燒美國頂级肉眼扒伴香煎大蝦配燒汁伴薯菜 🥩🦐 +$100牛扒揀了5成熟,肉眼扒肉質鮮嫩多汁, 牛味好濃,配上鮮甜彈牙大蝦和薯菜,口感豐富😚朱古力布朗尼伴雪糕 🍪🍦甜蜜的朱古力蛋糕和清涼的雪糕結合在一起,營造出口感豐富的味道體驗。這樣的甜點既有朱古力的香濃滋味,又有冰淇淋的清爽香甜, 正🤗雪山芝士芒果沙冰 🥭🍹+$30雪山芝士芒果沙冰是一種口味豐富、清爽的甜點, 它融合了冰沙、新鮮切塊的芒果、芒果醬, 十分香甜清新😛另叫咖啡🥤 +10整體得分: 5/5味道: 5/5環境: 5/5🎇HOKO Farm🎈鑽石山

巴馬火腿凱撒沙律🥓🥗

水牛鷄翼 (4隻)🐔
水牛城雞翼味道酸酸辣辣,非常開胃的小食😛

鲜蟹龍蝦湯🦞🥣
龍蝦湯入口濃郁香滑,好好飲☺

黑松露野菌意粉 🍝

環境: 5/5

🎇HOKO Farm
🎈鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場2樓288號舖

2024-01-17 219 views
平時好少會喺鑽石山搵嘢食,適逢今日要去新蒲崗拎嘢幾時去荷里活廣場搵吓晚餐食咩好?你到荷里活廣場2樓,hoko farm有set dinner抵食套餐,包括餐湯沙律主菜飲品仲可以加錢要甜品,於是試吓。餐廳環境闊落舒適,我同朋友叫咗一個set dinner羊架配意大利飯另外單點了水牛芝士焗有機大啡菇及Carbonara. 大啡菇非常Juicy,芝士味香濃,切落去10分多汁,非常喜歡。另外上了餐廳餐廳係蕃茄濃湯加上了忌廉幼滑香濃。羊架方面要了5成, 肉質細嫩,一啲都唔韌,意大利飯充滿了菇菌香氣非常好食。Carbonara亦唔輸蝕,香濃的醬汁配上生雞蛋黃撈半後,但香味十足。最後我哋仲加咗個甜品,叫了香蕉窩夫配雪糕,窩夫新鮮焗仔熱辣辣配上雪糕做到冰火效果。

2024-01-06 123 views
特色西餐廳,地點位於鑽石山,地鐵站樓上非常方便,🫶🏻🫶🏻HOKO Farm 🫶🏻🫶🏻晚上約一大班朋友黎食飯最好不過😎😎😎安格斯燒烤汁煙肉和牛漢堡配薯條賣相相當吸引,肉質非常Juicy ,配以自家製燒烤汁Yummy yummy原條香草鹽燒鮮魚加入了特製的香草來調味魚肉,增添了魚的風味並提高了豐富的口感,橄欖油的使用能夠使魚保持濕潤並增加一層光滑的質感。檸檬片的加入為菜餚帶來一點酸爽的風味,同時也能平衡鹽的味道。朱古力班尼伴雪糕甜而不膩的脆脆班尼配芒果雪糕🍧
特色西餐廳,地點位於鑽石山,地鐵站樓上非常方便,
🫶🏻🫶🏻HOKO Farm 🫶🏻🫶🏻
晚上約一大班朋友黎食飯最好不過😎😎😎

安格斯燒烤汁煙肉和牛漢堡配薯條
賣相相當吸引,肉質非常Juicy ,配以自家製燒烤汁
Yummy yummy

原條香草鹽燒鮮魚

朱古力班尼伴雪糕
甜而不膩的脆脆班尼配芒果雪糕🍧

$370😒overprize! Invaluable!虛有其表,物非所值;店員外表和態度有待改善,食物賣相份量幾爆但味道普通,😒雞鞋羊老要用大刀才切到,醬汁太少仲要唔知係咩味?但焗春雞都幾肥大,皮脆但肉鞋鞋哋唔juice! 烤羊架切開無晒粉紅色?真係唔熟唔食?overcook😒老咗啲!伴菜也是一般,燴牛肝菌黑松露汁飯就軟糯香綿,整體味道ok,但收差唔多$150-$180/1份起的餐廳只煮得呢個水準就唔值!而且只有一排梳化椅其他木枱木椅唔算闊落坐到唔係幾舒服?!最唔高興還是客人俾幾百元,只揾啲😒大嬸店員粗聲粗氣招呼你.呢度係餐廳唔係快餐店大排檔?😒仲要加+1服務費?!請加人工聘請好啲員工或餐牌減價20%比起類似餐廳人吔服務和好食得多,點能夠咁樣水準sell呢個$$$呢間千祈唔好妄想一把刀仔介大樹?!😒mid level?!high prize!?唔怪之得啲人去外地外國消費啦!聖誕寒冬唔理好彩,果頭近但求就手,終於中伏👻
焗春雞伴薯菜
烤羊架燴牛肝菌黑松露汁飯
而且只有一排梳化椅其他木枱木椅唔算闊落坐到唔係幾舒服?!
最唔高興還是客人俾幾百元,
呢間千祈唔好妄想一把刀仔介大樹?!
😒mid level?!high prize!?
唔怪之得啲人去外地外國消費啦!
聖誕寒冬唔理好彩,果頭近
但求就手,終於中伏👻
焗春雞原隻伴薯菜+烤羊架燴牛肝菌黑松露汁飯

Other Info. : 經過今次我學精了,以後係呢間餐廳就算4人入座也只叫1份$$$share平均為起每人$$反正呢度無最低消費,佢精我(客)唔笨?!睇下最後邊個係呢間餐廳賺到盡?!😜但我個人對於用心經營的商店,反之亦然✨
2023-12-24
$180 (Lunch)
Celebration
Christmas
  • 燴牛肝菌黑松露汁飯
2023-12-22 70 views
當晚有人駐場唱歌,仲可以點歌,都幾正。我散叫左份水牛城雞翼,惹味好濃味,唔錯!另外叫左個晚市set,有濃濃既餐湯,沙律同埋麵包,麵包跟牛油同埋果醬,味道都唔錯。主食係海鮮拼盤,有青口、蛤蜊、粟米既切法好易咬、八爪魚、蝦,樣樣海鮮都有d,個秘製汁好正,店員上菜時會將成盤海鮮倒係個大木碟上面,好有晒冷既感覺,食完仲可以將d海鮮放係個盤裡面,好企理。飲品我跟餐點了杯凍檸茶,如果想試特色飲品就要補差價,都多特色飲品既選擇,價錢公道。
2023-11-22
2023-12-17 82 views
HOKO Farm📍鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場2樓288號舖好耐冇約過好朋友食飯啦👭,朋友咁岩係鑽石山返工,推薦黎Hoko Farm食Dinner,我地夜晚大約七點幾到餐廳,見到都有七成滿座,餐廳都好大間,係半開放設計,室內以木系裝修為主,地方寬敞,而且有好大個玻璃窗,採光度充足,可惜今日係星期四,見到餐廳有poster每逢星期三同六夜晚都會Live Music,有歌手駐場演唱😎每個套餐都有配燒薯仔藜麥田園沙律、是日餐湯餐包同飲品,餐包送上枱時暖暖地,麵包好軟熟🥖配左牛油同紅莓醬,比客人可以自由選擇想要邊款醬,燒薯仔藜麥田園沙律感覺上好健康😋食落好Fresh🥗🥗是日餐湯係忌廉湯,湯內有粟米粒同紅蘿蔔粒,增加湯嘅口感👍而飲品我同朋友就簡左水果茶,飲落有好香菠蘿味🍍蘋果味🍎,又有淡淡茶香味🍵,重好解渴添🥂今次我地就Order左👇精選晚市推介 G-香煎羊架(3支骨)配牛肝菌汁黑松露燴飯 $188羊架非常入味,煎得岩岩好👍燴飯有香濃嘅牛肝菌汁味,又有淡淡黑松露味,重點係呢個套餐星期一至日都有👍👍中意食羊架嘅人可以黎試下🤩推薦指數:8.5/10SIZZLE & SAVOUR - 燒澳洲和牛肉眼扒
HOKO Farm
📍鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場2樓288號舖

今次我地就Order左👇
推薦指數:8.5/10

SIZZLE & SAVOUR - 燒澳洲和牛肉眼扒配燒汁伴黑松露薯蓉 $258
牛扒要左5成熟😋真係煎得岩岩好呀👍👍👍和牛肉眼扒好大塊🐮有成手掌咁大🫶食落肉質鮮嫩,又好Juicy😍個邊重可以煎到有少少脆邊,好正呀,好好食🤩🤩黑松露薯蓉份量都有好多,兩個人Share食絕對係冇問題🤣🤣
推薦指數:9/10

今次黎到HOKO FARM食左羊架同和牛肉眼扒,整體黎講食物份量充足,味道不錯,餐廳環境舒適寬敞,下次黎到想再試下其他食物🤭🤭🤭
2023-12-09 94 views
呢間都算幾抵食,前菜滿桌主菜份量十足,性價比高。叫左個二人餐有餐湯同餐包餐包鬆軟可配牛油/ 酸甜紅莓醬,夠開胃手製意式濃郁蕃茄肉丸 伴田園沙律(2人份)估唔到有咁多粒大大粒肉丸配上香濃蕃茄味道不錯煙肉卡邦尼意粉 伴蛋黃極濃稠的卡邦尼醬汁,再加埋蛋黃意粉好掛汁,仲有唔少煙肉,洋蔥同蘑菇記得要趁熱食秘制香草即烤原隻燒春雞伴薯條記得好耐之前都嚟食過,今次再食都冇失望烤得勁香脆,而且肉質嫩滑,雞又夠入味配埋熱辣辣炸薯條,好好食香蕉朱古力窩夫(追加+$50)窩夫配焦糖香蕉好香甜仲有朱古力雪糕同草莓
呢間都算幾抵食,前菜滿桌主菜份量十足,性價比高。

叫左個二人餐
有餐湯同餐包
餐包鬆軟可配牛油/ 酸甜紅莓醬,夠開胃

手製意式濃郁蕃茄肉丸 伴田園沙律(2人份)
估唔到有咁多粒大大粒肉丸
配上香濃蕃茄味道不錯

煙肉卡邦尼意粉 伴蛋黃
極濃稠的卡邦尼醬汁,再加埋蛋黃
意粉好掛汁,仲有唔少煙肉,洋蔥同蘑菇
記得要趁熱食

秘制香草即烤原隻燒春雞伴薯條
記得好耐之前都嚟食過,今次再食都冇失望
烤得勁香脆,而且肉質嫩滑,雞又夠入味
配埋熱辣辣炸薯條,好好食

香蕉朱古力窩夫(追加+$50)
窩夫配焦糖香蕉好香甜
仲有朱古力雪糕同草莓
2023-12-09 78 views
5/12/2023(星期二)一行六人來聚餐。點了晚市二人套餐$386配有餐湯及自家製麵包湯是南瓜湯,唔錯,好濃郁前菜二選一,選了手製意式濃郁蕃茄肉丸伴田園沙律,肉丸較嚡口意粉三選一,選了煙肉卡邦尼意粉拌蛋黃,好好味主菜五選一,選了BBQ醬燒豬仔骨,很嫩滑及入味再點了二份精選晚市推介原條香草鹽燒鮮魚,魚肉得滑,皮燒得很脆燒澳洲和牛肉眼扒(10oz)配燒活,大大塊,要咗七成熟,好有肉汁再加咗份水牛雞翼,都唔錯餐份量比較大,六人點四人餐再加一份雞翼,還有很多剩。
5/12/2023(星期二)一行六人來聚餐。

點了晚市二人套餐$386
配有餐湯及自家製麵包
湯是南瓜湯,唔錯,好濃郁

前菜二選一,選了手製意式濃郁蕃茄肉丸伴田園沙律,肉丸較嚡口

意粉三選一,選了煙肉卡邦尼意粉拌蛋黃,好好味

主菜五選一,選了BBQ醬燒豬仔骨,很嫩滑及入味

再點了二份精選晚市推介

原條香草鹽燒鮮魚,魚肉得滑,皮燒得很脆

再加咗份水牛雞翼,都唔錯

餐份量比較大,六人點四人餐再加一份雞翼,還有很多剩。
2023-12-05
Type of Meal