2023-05-26
520正日去咗食鐵板燒❤️位於the one 19樓,呢到除咗鐵板燒吧枱,仲有窗邊位可俯瞰整個尖沙咀夜景,非常浪漫💕鐵板燒套餐有三款,今次品嘗了中價位嘅套餐😋🍽️海賀季節精選二人套餐🍽️🌺無花果蟹肉沙律無花果、蟹肉都係我鐘意嘅,好啱口味,蟹肉都幾多,微酸開胃🥢特上刺身三點有帶子、油甘魚、赤身,全部都好新鮮啖啖肉🉐🍴鵝肝鵝肝油份豐富,配多士真係好正🤤有黑醋汁吊味+解膩👍🏻🉐🦞西澳龍蝦龍蝦好靚啖啖肉,質地爽口,師傅技巧純熟,煮得剛好,用上龍蝦頭蝦膏去煎煮,非常惹味,超好食🉐🍴南非鮑魚呢個鮑魚真係超得!師傅經驗豐富,煮得剛剛好,口感質地不會韌,有鮑魚咬口感,好鮮味,配海苔醬微鹹好食🉐🐄A4宮崎牛平時食和牛好怕油膩,但呢到嘅又覺得可接受,有鹽、黑椒、芥辣去調味解膩,份量剛好🍚炒飯有黑松露和牛/櫻花蝦選擇,每樣要咗一款試吓,用上日本蛋,色澤較橙黃蛋味十足,兩款都炒得好香、粒粒分明黑松露和牛微鹹,有黑松露特別香;櫻花蝦則較淡味,清淡少少一樣好食🥢漬物🥣味噌湯- 甜品 -🍵抹茶提拉米蘇好滑不太甜🫘南瓜紅豆湯南瓜唔係煲到腍嗰種,有咬口,紅豆湯不太甜,仲有紅豆粒粒有口感- 咖啡或茶 -🕙食咗1.5小時💰$29
鐵板燒套餐有三款,今次品嘗了中價位嘅套餐😋
🍽️海賀季節精選二人套餐🍽️
🌺無花果蟹肉沙律
無花果、蟹肉都係我鐘意嘅,好啱口味,蟹肉都幾多,微酸開胃
🥢特上刺身三點
有帶子、油甘魚、赤身,全部都好新鮮啖啖肉🉐
🍴鵝肝
鵝肝油份豐富,配多士真係好正🤤有黑醋汁吊味+解膩👍🏻🉐
🦞西澳龍蝦
🫘南瓜紅豆湯
- 咖啡或茶 -
🕙食咗1.5小時
💰$2980/海賀季節精選二人套餐
🚩鐵板燒海賀 (尖沙咀)
📍尖沙咀彌敦道100號The ONE 19樓