2023-03-09
上星期放工就去左銅鑼灣呢間食晚飯😍 一入去就見到有吧枱,圍住中間位置係廚師烹煮食物,我地坐低後,前面仲有埋自動變色既霓虹燈,擺食物係前面影相就可以有好多效果啦! 超特別同一定要打卡呀!食物方面,我地就揀左了Dinner Set B,先睇套餐包括:🔸季節精品先付三品係日本甘薯、海膽豆腐同蟹膏豆腐,好精緻,每樣都是一口,擺入口剛剛好!🔸季節刺身三點超靚既賣相! 係用玻璃碗裝住大拖羅、牡丹蝦同牡丹蝦! 下面仲有一個大碗係有金魚係裡面游緊水😱 刺身大大片而且都好新鮮!🔸火灸和牛刺身配意大利香草汁薄燒既火灸和牛包住日本蔥,加埋果醋,口感超特別!🔸鮑魚凍餅超大隻鮑魚🥹 旁邊仲有鮑魚醬,配埋高湯啫哩同飯團,好好食🔸鵝肝茶碗蒸第一次聽用鵝肝來整茶碗蒸😯 估唔到味道都幾夾! 香滑既蒸蛋充滿住鵝肝既濃香,好惹味!🔸炭薰牛舌 牛舌大大件,師傅用炭來壓係牛舌上面燒,充滿炭香,然後再以玻璃蓋蓋住來保持,食前打開,香味四溢!🔸紫蘇二重燒牛肉卷自從試過加埋紫蘇配刺身食,就愛上左紫蘇葉獨有的強烈味道。師傅用左紫菜包住燒牛肉同紫蘇葉,味道出奇地夾又唔會互相搶左味道🔸壽喜汁精選和牛肉眼薄燒超香! 和牛肉眼擺落壽喜燒既鍋度
🔸季節精品先付三品
🔸季節刺身三點
🔸火灸和牛刺身配意大利香草汁
薄燒既火灸和牛包住日本蔥,加埋果醋,口感超特別!
🔸鮑魚凍餅
超大隻鮑魚🥹 旁邊仲有鮑魚醬,配埋高湯啫哩同飯團,好好食
🔸鵝肝茶碗蒸
🔸炭薰牛舌
🔸紫蘇二重燒牛肉卷
🔸壽喜汁精選和牛肉眼薄燒
超香! 和牛肉眼擺落壽喜燒既鍋度一齊煮,味道好濃郁好香甜
🔸季節幽庵燒/炭燒白鱔
每人就只有一款,我地兩個一齊食就可以試哂兩款! 幽庵燒原來係西京燒銀鱈魚,好鮮美,而炭燒白鱔好爽好甜
🔸日本玉子鹽燒精選和牛柳粒
一口和牛粒燒香後,師傅再在和牛上灑上玉子鹽,玉子鹽係以日本蛋黃製作,充滿鹹香
🔸海鮮土瓶燒
呢個好特別,用茶壺來裝海鮮湯,湯用左蝦、魚同香菇燉製,然後倒落茶杯飲,味道好香好清甜
🔸月見吉列和牛他他飯堡/梅子冷素麵
一人既話就係上面是但一款,我地揀哂兩個,月見吉列和牛他他飯堡加左日本紅蛋黃在中間撈落飯食,配埋吉列和牛他他好香!梅子冷素麵好開胃,有梅子,好清新!
🔸甜品
係一大片日本蜜瓜同雪糕,一人一個唔同既雪糕口味 - 開心果同薑味,開心果味超濃郁,質地好幼滑!! 薑味就幾特別,少少辣又清新! 蜜瓜真係堅好食,係爆汁!!
🔸飲品
我地叫左巨峰梳打同青森縣蘋果汁,巨峰梳打好香好解渴,青森縣蘋果汁好好味! 好香好甜!
今餐真係超滿足,食完已經好飽,想食下好野可以試呢間!