2024-01-11 43 views
今日食日式fusion西餐,叫咗一個二人海鮮晚餐,除此之外,見到餐牌張相好靚,好吸引,所以我地再追加一個小食「海膽三文魚他他多士」作為小食。二人晚餐入邊包咗兩份什菜沙律,首先上枱,沙律蔬菜好新鮮,入口爽脆,配上酸酸地嘅汁,好開胃。接着,餐湯係海鮮麵豉湯,真材實料,入邊真係搵到三文魚骨,混合咗魚湯同麵豉湯嘅味道,好鮮甜。接着係重點推介「海膽三文魚他他多士」,賣相已經非常吸引,多士脆卜卜、上面係三文魚蓉混合沙律醬,上面再鋪上大大份海膽刺身,海膽非常新鮮,非常鮮甜。迷你刺身拼盤 ,包含咗三文魚刺身、甜蝦刺身、螺肉刺身,每款有兩片,剛剛好兩個人分享。刺身用料非常新鮮,食入口好冰凍。三文魚厚切,好新鮮;螺肉非常爽口,非常鮮甜。小食「鵝肝多士」,煎鵝肝嘅時間相當恰當,做到外脆內軟,超正。主菜「安格斯肉眼扒」,揀左5成熟,肉眼扒好大塊,不過唔算好厚切。五成熟啱啱好,牛扒入邊仍然保留肉汁,充滿牛肉嘅鮮味,調味淡淡,可以自己點醬汁食。不過我覺得調味淡淡地,已經好好味,咁樣先食到牛肉嘅新鮮味道,原汁原味。最後一味菜式係「海鮮拉麵」,鮮蝦非常爽口,拉麵質感彈牙,湯底係濃濃嘅龍蝦湯,非常鮮甜美味。