2017-12-04 98 views
大角咀千色店有大特價,見好耐無去嗰邊,順便行吓街。行飽街就要食個飯,原來大角咀大全街有唔小餐廳,今次試咗間《金船長餐廳》。內裹環境好有情調,待應有禮貌,會詳細介紹餐廳有什麼特色食品。佢哋有set dinner,有餐湯,主菜,餐飲仲可以升級加配紅\白酒。當然仲有主餐牌。待應哥哥推介,主餐牌內餐廳之得獎作品[黑松露菌醬意式馬斯卡普芝士夾心比薩],一上枱已聞到濃濃嘅芝士香味,撲鼻而來,熱騰騰的香餅,外皮有一層薄薄嘅香脆馬斯卡普芝士,但唔會有膩嘅感覺,係會令你食到停唔到口,內裹軟棉棉的口感,再配上滿滿的黑松露菌醬,諗起都流口水。跟比薩上會有一個自家制嘅提子果醋,果醋內會見到有提子嘅果肉在內,真材實料,加在比薩一起吃,無想過可以那麼夾,果醋做得好好。另仲會跟上有機沙律菜苗,好新鮮,高品質之選,可張沙律菜夾在比薩一起吃,有錦上添花嘅感覺,呢個菜式係其他餐廳未見過,今之叫了6吋的,唔多夠喉,我相信下次我一定會為咗呢個比薩,而再來呢間餐廳,一定會叫9吋的,真心推介比大家「必食之選」另試了[炸軟殼蟹南瓜意大利飯]賣相非常吸引,軟殼蟹炸到挺身,皮脆內軟保留濃濃蟹味,意大利飯好飽滿,濃濃南瓜味,黃黃的南瓜色
大角咀千色店有大特價,見好耐無去嗰邊,順便行吓街。

黑松露菌醬意式馬斯卡普芝士夾心比薩

另試了[炸軟殼蟹南瓜意大利飯]賣相非常吸引,軟殼蟹炸到挺身,皮脆內軟保留濃濃蟹味,意大利飯好飽滿,濃濃南瓜味,黃黃的南瓜色,分外搶眼。

炸軟殼蟹南瓜意大利飯

餐湯要羅宋湯,好足料,跟湯嘅蒜蓉包鬆脆可口。

羅宋湯

點任何主菜可以加$38配甜品,佢哋嘅甜品都有好多選擇,今次試了[金船長梳乎厘]可以選原味,朱古力味,橙味同薑味,今次選了原味一試,上枱size有塊面咁大,熱烘烘,香噴噴,入口即溶,香滑的蛋白打得空氣感十足,仍能焗得挺身,糖度適中,蛋白香氣十足「推介之選」

金船長梳乎厘

餐飲叫了「白牛」,而家唔係好多餐廳有得飲,童年回憶返曬嚟,飲完有幸福嘅感覺。

白牛

整體總結,餐廳環境服務好,食物有質素加有特式,性價比高,無諗過大角咀會有如此高質素的餐廳。

2017-11-30
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
炸軟殼蟹南瓜意大利飯
羅宋湯