2017-08-07 278 views
生活總係會有倦怠嘅時候,再堅定嘅信念都有動搖嘅時候,想逃離紛亂嘅環境,但無時間出走。呢間位於銅鑼灣同天后之間嘅就非常適合你忙裡偷偷閒。坐低一邊欣賞店主用心栽種嘅花花草草,一邊品嚐美點,匿喺呢個神秘花園入面抖一抖,輕輕鬆鬆享受用餐時光。    餐廳所擺放嘅花草,每棵都好用心種植,坐低比花草圍住,感覺就好似成個城市小花園咁。嚟多幾次分分鐘識多幾種植物添!豬鞍架煎到好香脆,肉質彈牙又豐腴。再配埋特製嘅蘋果醬,用咗蘋果同醋煮溶製成㗎!清清甜甜帶出豬鞍架濃厚嘅豬肉香。三文魚扒食落無比鮮嫩,肥美又有豐富魚油,外皮又夠甘香。原來店主先以慢煮方式將三文魚入袋慢慢浸熟,再落鍋煎香,所以先至咁外脆內嫩咋!再配埋帶有奶香嘅薯蓉同雜菜,仲有自家製茄醬,啖啖鮮茄,真係一啲都唔馬虎。入面裝住滿滿嘅忌廉、啫喱同士多啤梨同雪糕,最特別係面層加咗玫瑰花碎碎,聞落陣陣花香,入口又香甜!要嚟影相呃Like又得!
加拿大黑豬鞍架8oz
慢煮三文魚扒配薯蓉和雜菜