2022-08-14
耐唔耐就會想打下邊爐,台式火鍋名店牛大人永遠都係我嘅首選。肉類、海鮮、丸類、小食多款式就大家都知,佢嘅飲品都係遠近馳名,唔飲多幾枝都唔安樂。今次去仲有一個台灣手工啤酒推廣,手工啤配火鍋絕對係無敵嘅配搭。今次揀咗「澳洲極上和牛120分鐘吃到飽」套餐($318/head),每位贈送兩粒澳洲M9和牛牛丸。牛味濃、肉丸彈牙,呢兩粒我每次都珍而重之咁食🥺🥺BUBU推介🔥👍 台中蒜頭雞鍋今次湯底揀咗之前未試過嘅台中蒜頭雞鍋,入面足足有半隻雞。湯底雞味好濃,蒜頭味重,無論係肉定係蔬菜都好入味。👍 北海道十勝豚(期間限定)期間限定嘅豬肉款式,惠顧澳洲極上和牛套餐先會有得食。十勝豚源自北海道,肉質嫩滑,配上薄薄一層油脂,令豚肉入口即溶,配上湯底好入味,食多幾塊都唔會膩。👍 撥雲霧見蓬萊仙島 HAZY IPA $68打邊爐配啤酒真係一絕!呢一隻係台灣手工啤酒,果香味好重,好易入口。一班朋友傾偈想開心啲,不妨飲幾杯盡興下。📍牛大人台灣火鍋吃到飽沙田沙田正街11-17號偉華中心2樓9A-9B號舖
BUBU推介🔥
👍 台中蒜頭雞鍋
👍 北海道十勝豚(期間限定)
👍 撥雲霧見蓬萊仙島 HAZY IPA $68
📍牛大人台灣火鍋吃到飽