2021-05-04
👨🏻🍳食物:第一次試梗係要試signature 滋潤椰子雞煲啦,價錢公道 ($138/半隻: $228/隻)上煲時, 連半隻黃油雞一齊大火煲。 打開蓋鬆開D鷄再滾一滾就飲頭啖湯喇。 湯底好濃郁, 好似燉湯咁, 奶白色湯底, 加上蟲草花, 木耳, 黃油雞。 飲一至兩碗, 食埋D鷄, 已經半飽。 之後加鷄白湯, 開始打邊爐。 湯底記得撇油之後先打邊爐。個湯係少椰子味; 唔好期望係清甜雞湯; 頭啖湯係偏咸既, 但我又唔覺好味精, 因食完都唔覺好口渴! 🏙環境:有卡位,四人一枱啱啱好。唔多位, 記得book 位! 🤵🏻服務:因續緊酒牌, 冇酒賣!但冇強迫我哋飲non alcohol drink, 老闆仲教我地去附近OK 買。 之後老闆主動叫員工幫我雪起其中一支啤酒, 我哋飲左一支, 醒目地問我地開唔開埋另一支。 欣賞佢地唔係同佢買酒,都有service. 💰價錢:價錢公道合理! Signature湯底都係百幾二百蚊。 其他配料都係正常價錢, 鍾意濃湯底既, 值得一試!