2009-01-11 9 views
間唔中都會黎呢度飲茶,因為地點唔方便,所以多數都係打的的黎既~上一位食家批評富聲環境迫,我又唔覺呢…下次request坐房啦,靜d同多空間d~我都覺得佢唔係樣樣點心都做得出神入化,不過我好鍾意佢既招牌菜,真係好夠吸引力:酥皮叉燒包 - 街外有幾間都仿製過,但係富聲真係我試過,個皮最鬆化,個包最軟綿綿,同埋d叉燒餡拿掐得最好既~ 『車氏』還可以,但係呢度真係一絕!我次次都要食兩個冰燒三層肉 - 燒得最靚既燒肉,上檯既時候排得整整齊齊,一層一層既肥肉瘦肉好分明,咬落去個皮脆卜卜…唔係燒到硬,係好脆~ 蒜香牛柳粒 - 呢個小吃好多酒樓都有得食,但係富聲既牛柳粒中間剛剛熟,每一粒都好多肉汁,唔會用粉lar到d肉淋,蒜片都炸得好香~和哥叉燒 - 一向叉燒都係我既favourite,呢度肥瘦適中,唔錯~ 不過食慣左中環美心大會堂既叉燒,我比較鍾意美心既…因為佢個汁『蜜』D~稻草牛 - 食過兩次,冇深究佢用稻草紮住d牛有咩意思,但係d牛好諗,好入味~ 食完都好滿足^^食哂呢幾樣都飽左大半架喇,其他點心唔驚為天人又有咩所謂呢?四個人,埋單大約 $ 600食得出廚師既心機,多謝~

食哂呢幾樣都飽左大半架喇,其他點心唔驚為天人又有咩所謂呢?

四個人,埋單大約 $ 600
食得出廚師既心機,多謝~
$150 (Lunch)
  • 酥皮叉燒包,冰燒三層肉