今日有朋友係馬來西亞黎香港旅游, 緊係要帶佢食下香港馳名既小炒la 。但係又怕平時大排檔感覺唔夠乾淨, 所以特登揀左呢間係土瓜灣既新式大排檔- 環境好好, 有d以前復古香港既感覺, 仲會係到播廣東話歌, 好有風味👍🏻- 食物超級好 , 每一樣都好好食 😋- 我最超愛既係原隻脆皮焗豬手, 直情係surprise, 塊皮好鬆脆, 肉質唔會太乾同太咸, 所有朋友都話好好味 , 想嗌多一個- 楚撚既小炒王好有驚喜, 一向都唔會嗌呢類型既餸, 朋友想食就嗌左, 點知食到停唔到口- 食完仲有免費糖水送, 可以揀番薯糖水或者清補涼 , 都好好味- 嗌左咁多野, 我地六個人食, 仲要加埋啤酒,每一個人都係$120 , 簡直係非一般嘅享受超級貼地嘅價錢 即卡下個星期要再番黎食多次!

- 食物超級好 , 每一樣都好好食 😋

即卡下個星期要再番黎食多次!

豬手
辣魷魚
啫啫通菜煲
$120 (Dinner)
  • 楚撚記小炒王
  • 酥炸黑松露菌醬芝心乒乓波牛丸