2018-12-27 566 views
有幾日假期,一班女人就四圍去打麻雀,今次就去到比較偏僻嘅麗瑤邨, 呢條村嘅位置比較偏僻,而且冇領會商埸呢啲咁嘅嘢,呢度完完全全係70年代屋邨格局, 成條村咁大食肆只得三間, 我哋就去咗其中一間即係呢間麗瑤餐廳,買外賣上去人哋屋企食食完就打麻雀。如果好奇問一句,點解三間裏面揀呢間呢,咁樣好簡單因為係叫麗瑤餐廳,我哋覺得呢到麗瑤村就要去麗瑤餐廳。各人叫各人自己嘅嘢食,我就叫咗個福建炒飯, 一打開盒飯首先嘅反應就係 一聲,就眼所見嗰啲炒飯炒得粒粒金黃色好似好有料到咁樣,由此可見廚師嘅炒供應該唔錯, 呢個福建炒飯啲餸就普通咗一啲,都係啲火腿、蝦仁、蟹柳棒、雞肉 同啲蔬菜咁樣,個芡汁都係一般般唔會太稀唔會太傑,味道又啱啱好,夾埋啲炒飯嚟食其實真係好好味,正確嚟講應該係超級好味,因為超出我預期的味道。

各人叫各人自己嘅嘢食,我就叫咗個福建炒飯, 一打開盒飯首先嘅反應就係 [嘩]一聲,就眼所見嗰啲炒飯炒得粒粒金黃色好似好有料到咁樣,由此可見廚師嘅炒供應該唔錯, 呢個福建炒飯啲餸就普通咗一啲,都係啲火腿、蝦仁、蟹柳棒、雞肉 同啲蔬菜咁樣,個芡汁都係一般般唔會太稀唔會太傑,味道又啱啱好,夾埋啲炒飯嚟食其實真係好好味,正確嚟講應該係超級好味,因為超出我預期的味道。

TakeAway