2023-07-12
今日同朋友早早出動,去左尖沙咀誠品入面既NINETY 食brunch, 食物好味而且環境相當不錯餐廳行文青簡約路線,同誠品既文藝氣息十分配合店員安排了窗口位置,可以望到外面的海景。望住咁靚既景觀,未食已經覺得心情好愉快一定要試下呢到好出名既brunch board, 見到咁多選擇真係會選擇困難,而且樣樣都好想食經過一輪思考之後,就同朋友各叫左一set 四款,一set 五款食物,放上枱之後靚到要狂影一翻先啦其中呢款香煎日本帶子都令我同朋友讚不絕口,帶子食落嫩滑,肉質味美,火喉剛好呢個香草烤雞亦十分出色,雞皮烤得脆脆的,而且雞肉嫩滑入味,越食越惹味鰹魚蟹黃炒蛋,食第一啖已經覺得好驚喜,蛋十分滑溜而且充滿蛋汁,仲帶點蟹黃既鮮味。不論用來配飯,或者面包都十分適合,同朋友食到停吾到口當然吾少得甜品燕麥蜂蜜乳酪,健康又好味, 仲可以消濟解油膩。乳酪上面仲配襯左不同既小花,可見餐廳既用心制作當然吾少得一杯有靚靚拉花既咖啡,濃郁既咖啡香氣為我地呢餐畫下完美既句號 今餐我同朋友都十分滿意,係忙碌既生活入面食一餐咁優質既brunch, 總算係苦中的一點甜味
餐廳行文青簡約路線,同誠品既文藝氣息十分配合