2017-08-12 1687 views
我從來不寫食評, 但都忍不住上來打字, 食完一肚氣, 實在太飽, 第二日唔洗食野,確實受夠氣。先講野食, 大碟有份糧, 味道ok, 菜式多工夫,值不值$350/位, 見仁見智, 睇你食咩, 始終唔係咩貴價食材,完。招呼九流, 就是那位長髮中年女士。冷氣吹正頭, 叫她調高一點, 她把冷氣調到最高。電視聲浪當時太大, 我們傾唔到計, 叫她調低一點, 她理都不理你, 索性把電視關了。她給我們感覺是, 最好將所有電器關了, 這樣, 你們就不會再煩我。最離譜的是, 那餐廳沒有賣啤酒, 所以我們在外面買, 問她借開瓶器, 她黑面走過來,「呯」的一聲, dum 在檯上, 這是什麼態度, 如她不喜歡招呼客人, 大可索性把餐廳關了, 就不會有我們這種「煩」人闖進。最後食完諗住埋單, 盡快閃人, 免再受氣。但因餸菜食唔晒, 問她拿幾個外賣盒, 她仍然西面贈你一句, 「你地攞幾個外賣盒, 要俾番d錢!」她真的很有問題, 有說過叫你免費給我嗎?? 在餐廳拿外賣盒要俾錢, 是常識吧。這間餐廳, 服務比內地餐廳還不如吧, 如大家覺得我是打手, 夠膽就入去食吧。寫食評真人真事, 無需屈佢, 只想舒發一下。佢咁既招
寫食評真人真事, 無需屈佢, 只想舒發一下。佢咁既招呼, 個個食完都唔會再有下次, 祝佢好運!!