2019-10-07 603 views
平時唔會無啦啦去食delifrancs,因為太貴💰,但最近佢回收月餅盒可以換$50 coupon (消費滿$100可以用),我換咗兩張,所以同屋企人一齊去食。對上一次食已經係十幾年前,食過佢個焗薯,幾好食,對呢間野印象唔錯,所以係抱住一個期待嘅心去。點知,真係大失望!先唔講價錢,佢嘅食物差到唔係一間餐廳應該有嘅質素!🤮🤮講埋價錢嘅話,真係貼錢買難受!😡😡先講呢個 ”蘑菇長通粉 配 炒蛋班里尼包”。侍應一端上尼,我已經o哂咀,個炒蛋班里尼包貌相係何其醜!!個店員都有面放上我哋張枱度?!食落去仲衰,個蛋入邊充滿蛋殼!! 嚟晒大譜!!😡再試個長通粉,個粉仲係硬嘅,未煮熟,啲粉黐埋哂,啲蘑菇又係生嘅!!真係冇嘢好講!!😡已經震驚到冇心要攞去換,眼都突埋。。然後係呢個 “拿破里菠蘿西蘭花扁意粉”。罐頭菠蘿幾舊 + 熠熟西蘭花幾舊 + 罐頭番茄醬一pat + 熠熟扁意粉一堆,完!冇味道,冇質素,冇技術可言!頹過學校canteen頹意粉,人哋20蚊都好過你個66蚊!🤮最後係呢個 “牛油果素菜三文治 配 沙律餐湯”。個三文治就係塊包上面求其放啲菜 (生菜,生洋蔥,青瓜,蕃茄) 最後一細pat嘅牛油果。

蘑菇長通粉 配 炒蛋班里尼包

先講呢個 ”蘑菇長通粉 配 炒蛋班里尼包”。

拿破里菠蘿西蘭花扁意粉

然後係呢個 “拿破里菠蘿西蘭花扁意粉”。

牛油果素菜三文治  配  沙律餐湯

最後係呢個 “牛油果素菜三文治 配 沙律餐湯”。

個三文治就係塊包上面求其放啲菜 (生菜,生洋蔥,青瓜,蕃茄) 最後一細pat嘅牛油果。冇味道,冇貌相,冇技術可言。😑😑

沙律🥗都係呢幾種菜加幾粒粟米。

個湯🥣係番茄忌廉湯,全場最正常就只有個湯。

扣翻coupon,呢一餐總共用咗$105,已經覺得好唔值,想像唔到用正價買嘅人會係咩感受。。。。💸💸💸💸貼錢買難受。。。
2019-10-04
Type of Meal