2024-05-26 122 views
依家旺角樓上店酒吧真係好有氣氛,佢啲嘢食都好適合打卡!特別係佢哋嘅嘢飲我叫咗佢嘅水蜜桃荔枝茶,估唔到佢水蜜桃荔枝茶居然用花樽裝住,而且仲真係插住花,真係勁驚喜,適合帶女仔朋友一齊過嚟影相。另外佢嘅蜜糖咖喱脆雞都好靚,係用蒸籠裝住炸雞,西式之中又帶點中式,好有意境,但係佢炸雞嘅粉感比較重。我去咗一間墨西哥餐廳,試咗幾款特色菜式,真係有一個美味嘅用餐體驗。我另外叫咗墨西哥粟米片牛肉。粟米片脆身香脆,牛肉鮮嫩多汁,真係好開胃。另外,仲有三款唔同嘅醬料可以沾,增添咗味道層次。然後,我試咗水牛城雞翼。呢個菜式好食,但如果有更多嘅水牛城汁,會更加豐富。最後,我叫咗伊巴利亞烤豬肋骨。這道菜好食,豬肋骨烤得剛剛好,肉質鮮嫩多汁。伴隨著烤肉汁和燒烤醬,每一口都帶來滿滿的肉香。配上脆口的薯條,味道更加豐富。而且餐廳仲增加咗唔同嘅Cocktail,佢哋嘅飲品都同都係好有特色‼️同時,指定日子有live music,想聽音樂嘅人就記得要睇定日子啦