2018-02-20
今日心血來潮想食中菜,就約埋幾個朋友食晚飯!餐廳距離中環地鐵站只係數分鐘腳程,放工過去都極為方便。而且環境清靜舒服,同朋友食飯傾計係不錯嘅選擇! 我地點咗好幾道菜,食到非常飽同大滿足! 海葡萄沙律菜味道清新開胃嘅前菜,配上海葡萄增加口感。配撘新鮮特別 胡麻貢菜鮮合桃芹菜加合桃口感爽脆,加上芝麻醬很配 川辣小炒王名同顏色睇上去以為淨係等個辣字,但係食落去先知辣味無蓋過食材嘅鮮味!! 依然食得出蓮藕肉片等等嘅味道,師傅功夫了得!炒得好野味 厚切叉燒皇本來以為傳統燒臘鋪先可做出咁好嘅叉燒!肥瘦均混,外面香甜脆口又有肉汁 !比個 like 姬松茸燉花膠同天山雪蓮燉海星聞落去已經香噴噴,一開個壼見到非常足料,而且熱辣辣,適合冬天飲啲湯水進補!! 用埋個茶杯,真係別有一番風味 鮑魚幹撈水晶粉絕對唔係得1隻鮑魚去取名,好多隻鮑魚!!! 而且唔係咬極都咬唔開個種,味道香濃!! 正 海綿叉燒包同鮮蝦金魚餃間餐廳其中一樣最正嘅嘢就係有埋點心去照顧我嚟啲唔鐘意早起但想食點心嘅朋友佢嘅點心做得精緻好味!! 和風櫻花蝦炒飯雖然已經有啲飽,但係都停唔到口食埋個炒飯!!炒飯配上櫻花蝦變得更加美味!
我地點咗好幾道菜,食到非常飽同大滿足!
海葡萄沙律菜
味道清新開胃嘅前菜,配上海葡萄增加口感。配撘新鮮特別
胡麻貢菜鮮合桃
芹菜加合桃口感爽脆,加上芝麻醬很配
川辣小炒王
厚切叉燒皇
本來以為傳統燒臘鋪先可做出咁好嘅叉燒!
肥瘦均混,外面香甜脆口又有肉汁 !比個 like
姬松茸燉花膠同天山雪蓮燉海星
鮑魚幹撈水晶粉
絕對唔係得1隻鮑魚去取名,好多隻鮑魚!!!
而且唔係咬極都咬唔開個種,味道香濃!! 正
海綿叉燒包同鮮蝦金魚餃
佢嘅點心做得精緻好味!!
和風櫻花蝦炒飯
雖然已經有啲飽,但係都停唔到口食埋個炒飯!!
炒飯配上櫻花蝦變得更加美味!!
濃湯咸燒骨奶白菜
再來個菜,個湯清清地...感覺健康好味!!
飲咗幾啖湯,清新不油膩!!
詐糊
最後叫埋甜品先完滿!!
賣相一睇就知特別,我地玩咗一輪影咗好多相先食
麻雀原來係椰汁糕,銀紙係米紙!!
真係估佢唔到!! 聽朋友講嚟個係必叫嘅