2024-10-03
最近去完韓國旅行,所以非常之掛住韓國嘅嘢食,經開尖沙咀,就決定嚟呢間炸雞店度食嘢。而呢一間餐廳之前都有食過,都係食半半炸雞,今次再嚟食,覺得餐牌上面多咗好多唔同嘅款式,其中就有一個叫做CHI PI CHI PI 嘅組合,好奇之下就問一問店員,原來佢嘅意思係Chicken Pizza Chicken Pizza🍗🍕 ,一次過食到兩樣個感覺都幾爽,於是就叫咗,結果都冇令我失望☺️🍗 果味醬油蒜香烤雞(無骨)炸雞方面呢糾結咗好耐到底食呢個定另外一個甜辣炸雞,結果揀呢個係冇令自己失望,因為自己係相對比較鍾意食鹹嘅食物啦,呢一個呢係有少少果味嘅甜,但係主要係有非常之濃郁嘅蒜香味,非常惹味,而且個雞嘅口感係非常之滑同埋非常之Juicy,加分位係佢可以揀無骨,食方面呢就更加方便😋🍕蜜糖BBQ芝加哥薄餅呢個我第一次食,真係驚為天人,因為佢同平時嘅Pizza口感好唔同。首先佢切開係拉絲嘅,已經有視覺嘅享受,望落佢個皮邊係有少少酥皮嘅感覺,食落係超級酥脆酥脆,佢仲要有薯蓉嘅口感啊,加上滿滿嘅食材芝士,真係超級好食,而且唔會好膩🤤🤤🤤
🍗 果味醬油蒜香烤雞(無骨)
🍕蜜糖BBQ芝加哥薄餅