2015-06-27 926 views
今日同男友去長洲玩拉,因為太熱,咁當然去酒樓嘆冷氣拉。一入到酒樓,環境一般拉,但d食物質素,真係勁差!佢d蒸既點心,例如蝦餃燒賣,全部都吾係即叫即蒸,係蒸完放係度,仲要放勁耐,可能2個鐘左右,咁樣一定吾會好食拉!我地叫左蝦餃,我未見過咁樣衰既蝦餃!d蝦餃皮爛既,又吾好食。d蝦肉仲衰!發霉既!勁難食! 價錢貴,但同d質素不成正比!我地又叫左燒賣,個樣中規中矩拉,至小靚過蝦餃,但味道都係超級唔掂,勁難食!!硬倔倔咁,未食過咁難食既燒賣lo,小食店d魚肉燒賣仲好食過佢。另外,我地又叫左鳳爪排骨,個樣ok既,但都係好難食,排骨勁(鞋),完全唔滑唔軟,鳳爪個味唔知想點,一句講哂好難食!最後我地叫左星洲炒貴刁,個樣ok架,但都係好吾掂,完全唔似即炒,暖暖地,好似返叮咁,味道又難食,總知唔掂拉!價錢吾算太平,2個人飲左$114,但食d咁既野,唔會再幫襯lo!

蝦餃
星州炒貴刁
酒樓名
鳳爪排骨
燒賣
2015-06-27
$57 (Lunch)