2017-07-13
有朋友的同事說:不能錯過的18斬,於是book了星期五晚上七點,準時去到見有五張枱已經再用饍,都不是拍烏蠅嘅食肆,以為靠得住, 點知~環境、服務員嘅態度,都冇乜問題,今次係要講食物;望望餐牌,原來叫18讚,加左價$488都要叫啦,因為話不能錯過嗎!加多個金字塔扣肉,寧波烤菜,螺肉燉湯,青瓜海蜇,炸豆腐拼蝦仁。侍應話食咗啲凍野先上熱野,OK冇問題,18讚上先,咦咁細碟嘅,食咗一舊已經唔想食第二舊,啲味好古怪,就算飲咗茶,怪味在口腔度徘徊不散!另外,寧波烤菜(是滷小棠菜凍食),青瓜海蜇,冇特別,一般;幾經辛苦先食咗一半,職員行埋黎同我地講,話過18讚,用咗18種香料調味,故名18讚不是18斬(以為將蟹斬開十八刀,故名18斬,是錯的)叫佢收咗佢,竟然同我地講,個蟹咁貴,你哋慢慢食啦!😰點呀?!跟住上咗啲熱野啦,螺肉湯清淡似水,扣肉諧霎霎,有一股臭豬味,又放棄咗啦!,豆腐炸得唔錯,但太細粒,放左一陣就林晒啦,蝦仁一股雪氣味!咁難食,快閃去第二度食過啲甜品好過!埋單$1528,呢個價錢去I square 是但一間都得啦,以為我地睇view食飯咩!掃了食生日飯的雅興🤦🏼♀️