2023-04-14
去咗元朗新開嘅日本餐廳一次過試咗藍鰭吞拿各部位包括小見嘅蛇腹、腦天超級新鮮!每一件都好好食!(睇相都知正😋)A5鹿兒島和牛入口即溶油花平均 肉也不會太薄所以口感好讚👍🏻👍🏻👍🏻🔸藍鰭吞拿魚盛 ($888)🔹刺身:霜降、蛇腹、中拖羅、赤身、火炙大拖羅🔹壽司:腦天、霜降、蛇腹、中拖、赤身🔹卷物:豐盛吞拿卷.想講每一件都好食到爆!超新鮮!✔️赤身甘甘哋、魚味濃、酸味鐵味都食到,滑身。✔️腦天係吞拿魚頭頂肉,一條吞拿魚只得兩片,非常矜貴,燒一燒迫出魚油香!口感軟滑。✔️ 蛇腹有一層層的脂肪紋,入口軟滑中帶微微的爽,充滿豐富魚油幽香,非常美味!✔️ 霜降以極上乘的脂肪比例及其濃郁的魚鮮味見稱,入口即溶,超好食!🔸A5鹿兒島和牛壽喜燒($888/二人前)油花分布平均,煮至五成熟入口牛油香爆發,由於切得唔會太薄,軟滑得嚟又有咬口,加上醬油嘅香、日本蛋,幸福感滿滿。另外,將牛肉一半用嚟燒,一半打邊爐,雙重享受呀!❤️.由於我唔食牛,所以轉咗幾片做豬,豬味好濃呀!仲配有日本白飯、蔬菜拼盤tim !🔸炸牛蒡($58)🔸炸池魚($68)炸漿好脆又唔油,好香口,忍唔住一啖接一啖。
一次過試咗藍鰭吞拿各部位
包括小見嘅蛇腹、腦天
超級新鮮!每一件都好好食!(睇相都知正😋)
A5鹿兒島和牛入口即溶
油花平均 肉也不會太薄
所以口感好讚👍🏻👍🏻👍🏻
🔸藍鰭吞拿魚盛 ($888)
🔹刺身:霜降、蛇腹、中拖羅、赤身、火炙大拖羅
🔹壽司:腦天、霜降、蛇腹、中拖、赤身
🔹卷物:豐盛吞拿卷
想講每一件都好食到爆!超新鮮!
✔️赤身甘甘哋、魚味濃、酸味鐵味都食到,滑身。
🔸A5鹿兒島和牛壽喜燒($888/二人前)
由於我唔食牛,所以轉咗幾片做豬,豬味好濃呀!
仲配有日本白飯、蔬菜拼盤tim !
🔸炸牛蒡($58)🔸炸池魚($68)
炸漿好脆又唔油,好香口,忍唔住一啖接一啖。