2019-04-10
係太古上完堂,都差唔多到老公放工時間,不如去排下大户屋,次次經過都大排長龍排好耐,最尾放棄食唔到。見5點幾幾早,就行過去攞飛排隊,等得嚟應該老公都嚟到。但原來甘早都已經坐無虛席,仲開始出現等位情況。攞飛個陣5點半,原來都要等15張枱。所以行下附近嘅超巿商場消磨時間,大約等了45分鐘就有位。餐牌上有各式各樣嘅定食,每一款都好吸引,令人花多眼亂添。燒鹽麴熟成五花腩定食老公第一眼就睇中呢個五花腩定食!五花腩份量有3條切細件,件件燒得香嫩又帶少少燶邊,入口甘香但完全冇油膩感呀,亦有黑椒粉隨自己喜好添加,我覺得點少少,加左更加好食呀,伴碟嘅薯仔沙律亦都好好食呀!蒸蛋清微嚟非常滑,定食仲包埋味噌湯,老公表示食完非常滿足,捧住個肚腩。生薑醬油牛脷定食牛脷份量相對嚟講比較少,嚟到個下仲炸炸聲,每一件煎得好靚,入面爽口微嚟又好juicy,配埋個微辣面鼓醬幾match。大家都食到好滿足呀。一份定食一百頭左右,份量足夠,又好食,性價比高,如果唔洗排甘耐隊就好啦!
餐牌上有各式各樣嘅定食,每一款都好吸引,令人花多眼亂添。
燒鹽麴熟成五花腩定食
生薑醬油牛脷定食