2023-12-28 95 views
初遇 Meet Cute📍粉嶺粉嶺車站路18號粉嶺名都商場2樓58號舖味道:😋😋😋😋😋😋😋環境:🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑服務:😏😏😏😏😏😏😏去完街肚餓,諗住去上水名都搵間食店食個下午茶,咁啱經過見到有間台式嘅小店,裝修好似都幾靚 💓望埋個Menu,發現下午茶好抵食喎😍💰👍🏻👍🏻就入去坐低試吓先我哋叫咗兩個下午茶1️⃣ T14鹽酥雞滷肉飯配紫菜貢丸湯及台灣香腸💰482️⃣ T09紅燒牛肉麵拼古早滷肉飯💰48每個套餐仲可以升級台式飲品我哋揀咗1️⃣D08芋香珍珠奶茶🧋2️⃣D09黑糖珍珠奶茶🧋下午茶份量啱啱好,唔會太少,超級抵食。味道都唔錯。🐣鹽酥雞香脆可口,🌭台灣腸配上蒜片更加美味,🥣紫菜貢丸湯唔會太鹹,滷肉肉汁香濃,配上珍珠米,份量足夠🍚🍜牛肉麵口感彈牙,唔會太淋,用咗半筋牛腩黎煮,幾淋,唔會好難咬👍🏻🧋🧋兩杯珍珠奶茶都唔會太甜👍🏻👍🏻💰48就有咁多配搭,呢個下午茶真係好抵食💓💓🤤環境方面都唔錯,主要木系裝修,光線充足,坐落去都幾舒服👍🏻如果好掛住台灣嘅嘢食,不妨過黎一試,會俾到你難忘嘅驚喜💓#香港 #美食推薦 #美食日記 #粉嶺#粉嶺名都#台式下午茶#美食推介#meet cute#初遇# 影相#打卡#相機先食
初遇 Meet Cute

每個套餐仲可以升級台式飲品

我哋揀咗
1️⃣D08芋香珍珠奶茶🧋
2️⃣D09黑糖珍珠奶茶🧋
下午茶份量啱啱好,唔會太少,超級抵食。味道都唔錯。

🧋🧋兩杯珍珠奶茶都唔會太甜👍🏻👍🏻
💰48就有咁多配搭,呢個下午茶真係好抵食💓💓🤤

環境方面都唔錯,主要木系裝修,光線充足,坐落去都幾舒服👍🏻

如果好掛住台灣嘅嘢食,不妨過黎一試,會俾到你難忘嘅驚喜💓

#香港 #美食推薦 #美食日記 #粉嶺#粉嶺名都#台式下午茶#美食推介#meet cute#初遇# 影相#打卡#相機先食##hongkongfood #Hk
Taiwan#afternoon tea#台式
#hongkongfoodie #美食 #推薦美食 #
2023-12-10
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$48 (Tea)
  • 鹽酥雞滷肉飯