2023-02-15
情人節主人book左呢間法國私房菜慶祝,需要之前落定訂先有得食。-共六度菜,的確有驚喜首先送上一碟蒜蓉包,上面有四五件,蒜味香濃,麵包卜卜趣。頭盤:(2選一)1)龍蝦他他:新鮮龍蝦🦞配蘋果同蟹子,好味超清甜清新,龍蝦又新鮮,一個字正2)香煎鵝肝配蘋果蓉砵酒汁香煎鵝肝係呢間餐廳出名嘅一道菜,鵝肝外皮脆卜卜,外脆內軟香口味濃,好味非常難忘湯:龍蝦湯配香煎帶子上枱嘅時候湯碗只有一隻帶子,侍應喺我們面前熱熱的龍蝦湯,都覺得高級。😅龍蝦湯非常香濃,份量亦都唔算細,帶子當然新鮮自製雪葩~白桃味雪葩係用嚟清一清口裏面濃濃嘅龍蝦味,再品嚐隨後嘅菜式香煎碟魚釀櫻花蝦暮絲 ~食完雪葩,再食呢舊魚感覺到濃濃嘅海水味,魚嘅外皮煎得香脆,內裏軟林林,旁邊有隻蜆亦都肉汁香濃。主菜:我哋兩個人都不約而同地選擇咗:澳洲M7和牛肉眼扒成個presentation都好吸引,唔止有M7和牛,仲有一件一層一層的薯餅,絕對係手工出細貨。M7和牛當然有好香的油花,而且我的七成牛扒恰到好處。總之就正!甜品:甜品拼盤,包羅萬有~馬卡龍、心太軟、雪糕、拿破崙、honeycomb 同蛋白霜糖,總之就花多眼亂,甜甜蜜蜜飲品:當然係咖啡奶茶
-共六度菜,的確有驚喜
首先送上一碟蒜蓉包,上面有四五件,蒜味香濃,麵包卜卜趣。
頭盤:(2選一)
2)香煎鵝肝配蘋果蓉砵酒汁
湯:龍蝦湯配香煎帶子
龍蝦湯非常香濃,份量亦都唔算細,帶子當然新鮮
主菜:我哋兩個人都不約而同地選擇咗:
澳洲M7和牛肉眼扒
甜品:甜品拼盤,包羅萬有
飲品:當然係咖啡奶茶等等各取所需
晚飯環境偏暗,可以枱之間亦都唔算太密,場內仲有露台可以出去抽煙傾偈,當然比唔想酒店餐廳,但以一間法國私房菜來說, CP值同環境都算唔錯。
蒜蓉包
龍蝦他他