🍽️ 蠔埕 📍尖沙咀彌敦道176號The Nate2樓A號舖-今日男朋友話帶我去食好西😍😍原來係去bookmark左好耐既蠔埕🤭🤭🤭我地今次食既係「日本鹿兒島A5黑毛和牛火鍋生蠔宴」( 120分鐘半放題),因為我哋9:00前離座,所以每位嘅價錢係$598 (原價$998 ),呢個優惠係限時㗎🤩🤩🤩💫蟹籽松葉蟹棒蟹膏醬薯仔沙律蟹棒同蟹膏嘅份量都好多😍😍😍每一啖都好香濃好滿足❤️❤️❤️薯仔沙律食得出係用新鮮薯仔製作,而且加咗好多配料👍🏻👍🏻👍🏻青瓜、蘿蔔等令沙律好有口感😚😚💫特級鹿兒島A5黑毛和牛刺身店員喺上枱嘅時候,好貼心咁講解食法🥰🥰和牛刺身入口即化,柚子醋能夠完全中和左和牛嘅油脂味🫶🏻🫶🏻夾埋洋蔥令到成件事更有層次❤️❤️不過個人都係鍾意原汁原味多啲🤣🤣🤌🏻🤌🏻💫炭燒串燒拼盤(廚師發辦)🎈雞全翼雞皮燒到又脆又香口😍😍入邊嘅雞肉軟嫩多汁💦💦超高質😋😋🎈雞軟骨香脆既雞軟骨好惹味又好開胃😍😍😍脆卜卜既口感令人上癮🥰🥰🎈日本白鱔白鱔軟滑,而魚皮鬆脆,兩者口感加埋一齊好夾😝😝😝🎈明太子翠玉瓜明太子既鹹香同翠玉瓜嘅清甜好夾😍😍😍每一啖都係爆汁架😍😍💦💦💫炭燒蟹膏和牛飯團飯團烤得好香脆🍙🍙炭火香氣加埋巨量蟹
🍽️ 蠔埕
📍尖沙咀彌敦道176號The Nate2樓A號舖

💫蟹籽松葉蟹棒蟹膏醬薯仔沙律

💫特級鹿兒島A5黑毛和牛刺身

💫炭燒串燒拼盤(廚師發辦)
🎈雞全翼
雞皮燒到又脆又香口😍😍入邊嘅雞肉軟嫩多汁💦💦超高質😋😋
🎈雞軟骨
香脆既雞軟骨好惹味又好開胃😍😍😍脆卜卜既口感令人上癮🥰🥰
🎈日本白鱔
白鱔軟滑,而魚皮鬆脆,兩者口感加埋一齊好夾😝😝😝
🎈明太子翠玉瓜

💫炭燒蟹膏和牛飯團
飯團烤得好香脆🍙🍙炭火香氣加埋巨量蟹膏同和牛😍😍😍層次口感都好豐富🫶🏻🫶🏻簡直食唔停口🤭🤭🤭

Shabu Shabu

💫鹿兒島A5 黑毛和牛120 g
和牛好大塊,油脂分布均勻😍😍😍一睇就知佢係靚牛😚😚😚經過shabu shabu,牛肉入口軟滑,唔洗點樣咬就溶左喺口啦😋😋😋食完真係返唔到轉頭🤭🤭🤭

💫九州華味鳥雞腿肉
雞腿肉好有彈性,而且肉味好香濃👍🏻👍🏻👍🏻就算連皮食都唔會覺得油,反而覺得好滑🤭🤭

💫雜菜盛盒
蔬菜嘅種類好多,包括有娃娃菜、小棠菜、粟米同埋金菇😚😚😚每種蔬菜都好新鮮,特別要大力稱讚嘅係粟米😋😋😋平時麻麻哋食粟米,但係呢個好清甜😍😍😍食完一舊忍唔住搶埋男朋友嗰舊🌽🌽

💫讚岐烏冬
好彈牙好滑溜🤩🤩再飽都可以食多碗😋😋😋有冇人都係烏冬既同好🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️

無限追加項目

💫日本時令牡蠣刺身
跟住就係重頭戲🎊🎊生蠔刺身🦪🦪每隻都大大隻又飽滿😍😍😍食落香甜,口感creamy,而且味道比較輕盈,追加多幾次都仲得呀😚😚😚🤌🏻🤌🏻🤌🏻

💫時令佐酒小食(每日供應兩至三款)

🎈燒鱈魚乾
好脆,有淡淡炭燒香味🤩🤩🤩一邊傾偈一邊食,真係一大享受😚😚話咁快就食完一碟要再encore🤣🤣

🎈吉列帶子、炸芋頭丸
💫香脆既帶子內裡鮮嫩😚😚芋頭丸裏面都有香濃既芋泥😍😍😍食落完全唔會滯🫶🏻🫶🏻🫶🏻

🌟跟餐可以飲Sapporo Draft Beer或者House Sake,不過因為我唔飲酒🥲🥲🥲分享唔到飲後感

🌟餐廳有唔少客人都係情侶、朋友,氣氛好舒服好放鬆🥰🥰

🌟店員非常熱心😆😆時刻留意住我哋嘅需要,會按我哋食嘢嘅情況上菜👍🏻👍🏻👍🏻

推薦指數:5/5
抵食指數:4/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#TsimShaTsui #尖沙咀 #尖沙咀餐廳 #尖沙咀好去處 #尖沙咀必食 #蠔埕