2022-07-29
🍴ʚ 好呷台灣火鍋 ɞ哇哇哇!朗豪坊新開左間台式打邊爐🍲啊!原來佢係牛角集團旗下台式火鍋店呀!🤩雖然夏日熱死辣辣,但係都超多人打邊爐,我地見佢夜晚日日都爆滿,所以決定食午市!會少d人,我地1:00攞飛,等左半個鐘就入到啦。ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ好呷提供4個主題,分別有:✿ 吃台中(牛五花)午$158|夜$238✿ 吃台東(封門柳) 午$198|夜$268✿ 吃台南(牛小排) 午$238|夜$298✿ 吃台北(澳洲M5和牛) 午$268|夜$368午市價錢抵好多呀~ 我地當日嗌左台東主題😆因為我地對牛無乜要求😂主要睇中佢d自助區美食🤩✿ 酸菜白肉湯底因為唔太想食辣,同埋以前係台灣食過酸菜白肉湯底覺得唔錯,所以今次揀左!好呷都做得唔錯呀,酸酸地超級開胃!下次有機會想試下麵包豆腐湯,好似好特別🤩✿ 封門柳肉我覺得中規中矩啦,無話特別驚艷,薄切,牛味都有嘅😂✿ 小食🤩呢間最吸引我地就係小食啦,種類豐富,有台灣腸、滷味、蛋餅、鹽酥雞、鹽酥花枝丸、麻辣肚絲、麻辣豬耳、麻辣木耳青瓜、鹽水雞、地瓜球、爆谷,任君選擇! 其中我最鍾意嘅就係鹽水雞啦!雞肉都好滑,搭配醬汁
ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ
好呷提供4個主題,分別有:
✿ 吃台中(牛五花)午$158|夜$238
✿ 吃台東(封門柳) 午$198|夜$268
✿ 吃台南(牛小排) 午$238|夜$298
✿ 吃台北(澳洲M5和牛) 午$268|夜$368
✿ 酸菜白肉湯底
✿ 封門柳
肉我覺得中規中矩啦,無話特別驚艷,薄切,牛味都有嘅😂
✿ 小食🤩
呢間最吸引我地就係小食啦,種類豐富,有台灣腸、滷味、蛋餅、鹽酥雞、鹽酥花枝丸、麻辣肚絲、麻辣豬耳、麻辣木耳青瓜、鹽水雞、地瓜球、爆谷,任君選擇! 其中我最鍾意嘅就係鹽水雞啦!雞肉都好滑,搭配醬汁非常好味呀🤩
✿ 自助配料區
自取區嘅種類都好多,蟹柳值得一試🤩 丸類有少少失望呀,對比其他火鍋店,口味同口感都比較遜色,蔬菜睇落都幾新鮮。
✿ 嘢飲區
呢度可以實現珍珠奶茶自由啦🤩 有黑糖珍珠奶茶同香芋珍珠奶茶🧋個人最鍾意香芋味👍🏻同時都有其他茶類,不過味道都比較淡。
📍 好呷台灣火鍋 (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊7樓17-20號舖
🌟推薦指數(滿分五粒🌟 🌟一分✨半分):