2024-05-27
今早工作完又經過美麗華、順便跟同事食個午餐、又去了basement 的Espresso Alchemy。鍾意佢好多好開式座位、感覺開揚啲、同朋友傾計都舒服啲~平日早上9:00-11:30有早餐提供、有panini, toast, omelette, all day breakfast 等好多選擇。Mushroom cheese omelette奄列真係好大份、裡面夾著滿滿的磨菇同mozzarella cheese、好豐富!奄列好滑溜、㕦另外仲有兩塊牛油多士、一個人都已經好飽肚!Latte 和Mocha拉花都美美的❣️重頭戲來了— The Alchemy All day breakfast 賣相超級豐富!滑蛋剛好超滑、薯餅香脆、意式腸脆卜卜好好味!牛油果多士加入車厘茄檸檬汁好美味~驚喜是還有焦糖香蕉、all day breakfast 裡喜愛的完素都集齊了~最後點了Keto Matcha Cake、抺茶味香濃、蛋糕口感濕潤。
Mushroom cheese omelette
Latte 和Mocha拉花都美美的❣️